De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: Update pensioen

21 april 2023
MITT

Met dit bericht informeren we je over pensioen en stemming over de nieuwe cao MITT.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Pensioen

Nadat de 2e Kamer in december 2022 vóór de nieuwe pensioenwet heeft gestemd, is het nu aan de 1e Kamer om hun oordeel erover te geven. De senatoren hebben al ruim 1000 vragen gesteld en die zijn ook weer beantwoord door de minister. De verdere behandeling van de pensioenwet is naar eind mei verschoven. Meer hierover kan je hier terugvinden. 

Ook het bedrijfstakpensioenfonds MITT houdt zich bezig met het informeren van haar deelnemers. Zo legt het fonds uit wat het nieuwe pensioenstelsel betekent voor jouw inkomen voor later. Meer informatie hierover lees je hier.

De vakorganisaties en werkgevers zijn onderling en ook met het pensioenfonds periodiek in gesprek over actuele pensioenzaken en de nieuwe pensioenregeling. Zo hebben we gisteren, donderdag 20 april, weer een overleg gehad met alle partijen. Op de agenda stonden zaken als:

  • De doelstellingen bij het ‘invaren’ van de bestaande rechten in het nieuwe stelsel.
  • De opbouw en hoogte van de solidariteitsreserve.
  • De compensatie van medewerkers die als gevolg van de overgang naar het nieuwe stelsel nadeel hebben.
  • Lifecycle-beleggen.
  • Hoe om te gaan met de biometrische risico’s? Dit zijn risico’s die samenhangen met arbeidsongeschiktheid, levensverwachting en overlijden.

Best ingewikkelde zaken waar we gelukkig goede begeleiding vanuit pensioenadviesbureau WTW bij krijgen. Zij maken het toegankelijk voor het pensioenfonds, werkgevers en vakorganisaties.

Verder is het zo dat pensioenuitvoerder AZL de door ons beoogde datum van 1 januari 2025 voor de nieuwe pensioenregeling niet uit kan voeren. Ze kunnen niet eerder dan 1 januari 2026 over in verband met hun systemen. Dit betekent dat we tot 2026 in de huidige pensioenregeling zitten. Voordeel is wel dat we wat meer tijd hebben om onze voorbereidingen goed te doen.

Stemming cao MITT

De leden van De Unie hebben een uitnodiging ontvangen om te kunnen stemmen tot en met 1 mei 2023. Dinsdag 2 mei is de uitslag van de stemming bij vakorganisaties bekend en informeren wij de leden hierover. 

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via 06-5252 2074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

Gerelateerde berichten

MITT

MITT: Van alles wat

In dit bericht komt van alles aan bod namelijk cao, generatiepact, werkstress, jaarlijkse gesprekken, pensioen en MOI.   Cao MITT…

MITT

MITT: Cao-onderhandelingen

Met dit bericht informeren wij je over de cao-onderhandelingen MITT van 7 november 2023.   2e ronde cao-onderhandelingen De tweede ronde…

Word gratis lid