De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: Update over cao, pensioen en MOI

26 april 2024

Met dit bericht informeren we je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao MITT en pensioenregeling en de fitwijzer van MOI.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao MITT

Op maandag 19 februari 2024 hebben vakorganisaties een eindbod van werkgevers ontvangen over de cao MITT. Daarna liep de stemming over het eindbod tot en met woensdag 13 maart 2024. De uitslag van de stemming bij de vakorganisaties was verdeeld. Bij De Unie was deze positief maar bij de andere vakbonden was deze negatief. De werkgevers willen met alle vakorganisaties er uitkomen dus er is een nieuwe onderhandelingsronde gepland op vrijdag 31 mei 2024. Er is dus nog geen nieuwe cao MITT.

Pensioen

De sociale partners in de MITT hebben de laatste losse eindjes afgewerkt om te komen tot de nieuwe pensioenregeling. Dit wordt nu verwerkt in het verplichte transitiedocument. Zodra dit klaar is, krijgen de leden dit toegezonden met een begeleidende samenvatting. Ondertussen zijn we ook met het pensioenfonds in gesprek over de beoogde regeling aangezien het bestuur van pensioenfonds moet beoordelen of de afspraken uitvoerbaar zijn. Ook daar zijn we bijna mee klaar. We verwachten dat we onze leden werkzaam in de MITT in mei met de volledige informatie kunnen informeren en dan hun stem erover gaan vragen. Meer informatie over pensioen vind je op de website van Home | Pensioenduidelijkheid. Dit is een initiatief van vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel is betrouwbare informatie te bieden over het pensioenstelsel.

Fitwijzer MOI

In de moderne wereld worden we constant blootgesteld aan stress, drukte en hoge verwachtingen. Dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit geldt niet alleen voor je fysieke welzijn, maar ook voor jouw mentale en financiële gezondheid. Daarom introduceert MOI de fitwijzer, een handige gids om het beste uit jezelf te halen.

Fit & minder stress
Een gezond lichaam en een gezonde geest gaan hand in hand. Door regelmatig te bewegen en goed te eten, voel je je energieker en sterker. Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je mentale welzijn. Stress is namelijk een veelvoorkomend probleem en kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Diverse (online) workshops van MOI leren je hoe je jouw stressniveau verlaagt en meer balans vindt in je leven.

Gezonde financiën
Financiën hebben ook invloed op je algehele welzijn. Geldproblemen veroorzaken stress en beperken je in de keuzes die je maakt. Het is daarom belangrijk om bewust om te gaan met geld. Dit betekent niet dat je altijd op een strak budget moet leven maar wél dat je verstandige keuzes maakt en je niet laat meeslepen door overmatig consumeren. Door contact op te nemen met de financiële helpdesk van MOI kun je jouw financiële gezondheid verbeteren en meer rust ervaren.

Leren & Ontwikkelen
Het is belangrijk om te blijven groeien en jezelf te ontwikkelen. Dat kan op verschillende manieren, zoals het volgen van workshops of opleidingen, het gebruiken van een reflectietool of het aangaan van nieuwe uitdagingen. Door te blijven leren, kun je jouw vaardigheden en kennis verbeteren en je voorbereiden op toekomstige kansen en uitdagingen.

Door te werken aan je fysieke, mentale en financiële welzijn en te blijven leren en ontwikkelen, kun jij het beste uit jezelf halen. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en in de toekomst. Neem de tijd om voor jezelf te zorgen en gebruik de fitwijzer als leidraad voor een gezonder en gelukkiger leven.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact met de belangenbehartiger Emanuel Geurts wilt hebben over een collectieve zaak, dan kan je hem bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via 06-52522074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

Gerelateerde berichten

MITT: Een nieuw eindbod

In dit bericht informeren wij je over de nieuwe uitkomst van de cao-onderhandelingen MITT.   Cao-onderhandelingen Een eerder eindbod van…

Word gratis lid