De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: Update

24 juli 2023
MITT

In dit bericht een update over de nieuwe cao MITT, pensioen en MOI!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Cao MITT

Eerder verwachten wij dat het cao-boekje in de maand mei rond zou zijn en dat we het digitaal naar de leden konden sturen. Helaas is dit niet gelukt en het wordt nu (mede door de zomervakantie) augustus. Dat mag dan ook wel, want op dinsdag 3 oktober 2023 starten de onderhandelingen voor de nieuwe cao vanaf 2024 alweer. In een latere bericht komen wij hierop terug.

Pensioen

Eind mei heeft de Eerste Kamer voor de nieuwe pensioenwet gestemd. Daarmee is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) formeel ingegaan per 1 juli 2023. Meer hierover kan je terugvinden op https://www.werkenaanonspensioen.nl/. Op de site van het bedrijfstakpensioenfonds MITT staan enkele veel gestelde vragen en antwoorden over de nieuwe pensioenwet. Die Q&A vind je hier.

Sociale partners in de MITT en Textielverzorging zijn al een poosje met elkaar en het pensioenfonds MITT in gesprek over een nieuwe pensioenregeling. In het laatste overleg met alle partijen is er onder andere gesproken over de pensioendoelstelling, invaardoelstellingen, premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid, (tijdelijk) partnerpensioen, het evenwichtigheidskader en de solidariteitsreserve. Ook de huidige positie van het fonds is aan de orde geweest. De dekkingsgraad van het fonds staat er goed voor. Zie ook het bericht van het bestuur op de website van het fonds.

MOI!

De nieuwe activiteiten voor na de zomer van 2023 worden nog nader bekend gemaakt. In ieder geval is er een bijeenkomst generatiepactregeling op maandag 25 september voor HR. Als je als werknemer of medezeggenschap er meer vanaf wilt weten, dan kan je ook de slides bekijken van de laatste sessie. De workshop parttimers in ploegendienst is maandag 23 oktober van 14.00-16.00 uur op locatie en bedoeld voor werkgever/leidinggevenden, HR en Medezeggenschap. De online kennissessie 365 dagen financieel fit voor werknemers is donderdag 26 oktober van 10.00-12.00 uur. Voor meer informatie over de activiteiten en het aanbod van dit gezamenlijke initiatief van vakorganisaties en werkgevers kan je natuurlijk altijd terecht op de website www.ikbenmoi.nl.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact met Emanuel Geurts (belangenbehartiger) wilt hebben over een collectieve zaak, dan kan je hem bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via 06-5252 2074.

Voor individueel advies kan je contact opnemen met  de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

Gerelateerde berichten

MITT: Een nieuw eindbod

In dit bericht informeren wij je over de nieuwe uitkomst van de cao-onderhandelingen MITT.   Cao-onderhandelingen Een eerder eindbod van…

Word gratis lid