De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: De uitslag van de stemming over de cao en meer

14 juni 2024

In dit bericht informeren wij  je over de uitslag van de stemming over de cao, pensioen en een gratis cursus voor medewerkers die zich bezighouden met sociale veiligheid op het werk.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Stemming cao MITT

De uitslag van de stemming over het tweede eindbod van de werkgevers voor de nieuwe cao MITT is bekend. De leden van De Unie en het CNV zijn akkoord en de leden van het FNV hebben het eindbod nipt afgewezen. De werkgeversvereniging Modint heeft besloten om wel een nieuwe cao af te sluiten. Zie de communicatie daarover aan hun leden. Afhankelijk van de mogelijkheid om het nog mee te nemen in de salarissen wordt de salarisverhoging met terugwerkende kracht in juni of juli verrekend.

Stemming pensioen

De andere belangrijke stemming die loopt, is die voor de nieuwe pensioenregeling in de MITT. Meer daarover kan je teruglezen via MITT: nieuwe pensioenregeling is klaar! – De Unie. De stemming loopt tot en met vrijdag 28 juni 2024 16.00 uur. Zodra de uitslag bekend is, worden de leden weer geïnformeerd.

MOI

Je bent van harte welkom op een aantal inspirerende bijeenkomsten over het thema ‘Sociale veiligheid’. Deze bijeenkomsten bieden gelegenheid voor bedrijven en scholen om gezamenlijk te werken aan een veilige en inclusieve omgeving voor iedereen. Er wordt gestart met een kick-off bijeenkomst op 19 juni 2024 om 9.30-12.30 uur bij de MITT in Zeist.

Er zijn inspirerende sprekers, experts op het gebied van sociale veiligheid die hun kennis en inzichten met je willen delen. Er wordt gewerkt met interactieve werkvormen, praktische sessies waarin je kunt leren van elkaar en ervaringen kunt uitwisselen. Ook zijn er netwerkmogelijkheden met andere professionals die dezelfde passie voor sociale veiligheid met je delen.

In totaal een drietal sessies waarvan de eerste op 19 juni in Zeist zal plaatsvinden. De tweede is een online-sessie en de plaats voor de derde sessie wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. Deze zullen na de zomer plaatsvinden. De concept data hiervoor zijn 5 en 26 september 2024.

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en je kunt je opgeven via info@ikbenmoi.nl. Alle trainingen en workshops die worden aangeboden, kan je ook terugvinden op moi. – MITT.

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact met de belangenbehartiger Emanuel Geurts wilt hebben over een collectieve zaak, dan kan je hem bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of via 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je het beste contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

MITT: Een nieuw eindbod

In dit bericht informeren wij je over de nieuwe uitkomst van de cao-onderhandelingen MITT.   Cao-onderhandelingen Een eerder eindbod van…

Word gratis lid