De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: Cao-onderhandelingen

14 november 2023
MITT

Met dit bericht informeren wij je over de cao-onderhandelingen MITT van
7 november 2023.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

2e ronde cao-onderhandelingen

De tweede ronde cao-onderhandelingen stond in het teken van toelichten van de inzetbrieven van De Unie, andere werknemersvertegenwoordigers en Modint. In aanvulling op hun brief hebben de werkgevers mondeling aangegeven dat zij ons een concreet loonbod doen van 2,5% voor een jaar.

Na het bespreken van de inzetbrieven is het overleg geschorst zodat vakorganisaties en werkgevers de gedane voorstellen onderling konden bespreken. Na de schorsing hebben de werkgevers weinig bereidheid getoond om te bewegen op de gedane voorstellen van De Unie en andere vakorganisaties. De vakorganisaties hebben aangegeven dat er weinig aanknopingspunten zijn en de voorstellen van de werkgever een versobering zijn ten opzichte van de huidige cao. Dit draagt niet bij aan het gewenste verbeteren van het imago van de MITT. Desalniettemin komen we op maandag 27 november wel bijeen om te bezien of we dichter bij elkaar kunnen komen.

Wat vind jij?

Onze kaderleden waren verbaasd én teleurgesteld over de voorstellen van de werkgevers. Bij bepaalde MITT-bedrijven gaat het namelijk wél goed en hebben ze moeite om nieuwe medewerkers te vinden. Dan helpt de inzet van werkgevers niet mee om aantrekkelijker te worden als sector.

Wij zijn ook erg benieuwd naar wat onze leden werkzaam in de MITT van de voorstellen van werkgever vinden. Zijn de argumenten van de werkgevers bij het bedrijf waar jij werkzaam bent van toepassing óf heb jij andere inzichten? De belangenbehartiger Emanuel Geurts verneemt ze graag via email. Uiteraard worden de meningen vertrouwelijk behandeld.

Pensioen

Ondanks de inzet van Modint op de cao blijft De Unie daarnaast in gesprek over een nieuwe pensioenregeling voor de MITT. De planning is dat we daar vóór 1 juli 2024 afspraken over maken.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, stuur dan een bericht naar de belangenbehartiger Emanuel Geurts via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies? Neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid