De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

MITT: Cao-onderhandelingen

24 november 2022
MITT

In dit bericht informeer ik, Emanuel Geurts (belangenbehartiger), je over de 2e ronde van de onderhandelingen voor de cao MITT.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Onderhandelingen cao MITT

Op 16 november 2022 hebben we het gehad over de ontwikkelingen in de sector, bij de bedrijven en medewerkers in de MITT. Dinsdag 22 november 2022 zijn we gestart met onderhandelen. De inzetbrief van De Unie en die van de andere vakorganisaties zijn toegelicht aan de werkgevers. Werkgevers hebben geen inzetbrief maar een top drie van prioriteiten te weten loon, minimumloon en Generatiepact. Zij willen snel tot een nieuwe cao komen en deze voor de duur van een jaar met ons afsluiten. Onderwerpen die buiten hun top drie vallen kunnen in studieafspraken worden gezet.

Concreet bieden werkgevers een structurele loonsverhoging aan van 5,0% voor 12 maanden en 7,5% bij 18 maanden. Let wel, dit geldt alleen voor de lonen die binnen de cao-loonschalen vallen en niet de daadwerkelijk betaalde lonen die daarbuiten vallen. Verder vervalt het jeugdloon voor jonge medewerkers van 20 jaar alsook het artikel in de cao over stukloon.

Werkgevers willen een Generatiepactregeling invoeren van 80% werken tegen 80% loon en 100% pensioenopbouw. De 80% loon is te verhogen met beschikbare leeftijdsdagen maar dit is nader te bepalen aan werkgevers en werknemers in de MITT-bedrijven.

Wat vind jij?

Ik verneem graag een reactie van De Unie-leden op de voorstellen van werkgevers. Wat vind je er goed aan en wat zou je graag anders zien? Welke argumenten kan ik daarbij gebruiken in de komende onderhandelingsronde? Vind je dat we snel tot een cao-resultaat moeten komen of niet? Stuur me jouw mening via emanuel.geurts@unie.nl of bel me via 06-5252 2074. Ik ben benieuwd!

Contact

Als je wilt reageren op deze nieuwsbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je me bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en via 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met mijn collega’s van de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Retail Non Food: Cao

Vorige week hebben wij je laten weten dat ruim 2 maanden informeel overleg met werkgevers helaas geen cao heeft opgeleverd….

Retail: Geen nieuwe cao

Per 1 januari 2024 is er geen nieuwe cao voor de retail. Deze week werd duidelijk dat er met de…

Word gratis lid