De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metalektro: Tijd voor financieel advies?

23 maart 2020

Onzekere tijden

De coronacrisis heeft grote invloed op het werk in de Metalektro. Sommige bedrijven draaien hartstikke goed, vele anderen verkeren in zwaar weer. Op termijn komt de werkgelegenheid mogelijk in gevaar. Vanuit De Unie leven we uiteraard mee en delen we de zorgen van onze leden.

 
Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Financiële rust

We denken na over hoe we de medewerkers in de Metalektro kunnen bijstaan in deze onzekere tijd. Er is onzekerheid over de toekomst van werk, van inkomen. Dan is het goed om te weten waar je nu staat, als het om je financiën gaat. Dat geeft rust.

Je persoonlijke coach

Via De Unie kun je gratis met een 100% onafhankelijke financiële coach praten over jouw eigen situatie. Samen maak je een overzicht van je financiën nu. Daarna stellen jullie een plan op voor je toekomst. Wat kun je sparen, wat wil je sparen? Hoe ziet je situatie eruit als je met pensioen gaat? Kun je en wil je geld opzij leggen voor de kinderen, je partner? Wat gebeurt er als je tijdelijk geen werk hebt? Hoe overbrug je zo’n periode? Wat betekent een scheiding voor je inkomen nu en je pensioen later? Allemaal vragen om samen met je coach te beantwoorden.

Belangrijk!

Je hoeft geen lid te zijn van De Unie. Je bent wel werkzaam in de Metalektro. Je hebt tot het eind van dit jaar de kans om gebruik te maken van dit gratis traject, dat normaal meer dan vijfhonderd euro kost. Onze partner EBC Nederland zet 100% onafhankelijke coaches in, die jou willen adviseren en die jou niks willen verkopen, gegarandeerd.

Dit biedt De Unie aan: 

  • een gesprek via de webcam met een onafhankelijk financieel adviseur
  • duur van het webcamgesprek circa 90 minuten
  • direct inzicht in mogelijke financiële gevolgen van veranderingen in werk en inkomen
  • persoonlijk advies van de onafhankelijk financieel adviseur

De adviseurs van EBC Nederland hebben ervaring met het voeren van online gesprekken. Ze kunnen een verbinding opzetten en hun scherm delen, zodat je goed inzicht krijgt in de financiële situatie op de manier zoals EBC dat altijd doet. De adviseur heeft zijn webcam aan staan en je kan hem zien. Als je het prettig vindt, kun je ook jouw webcam aanzetten.

Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot de online vergaderruimte. Meld je aan via www.financieelfitvitaal.nl/metalektro​ of neem contact op voor meer informatie met EBC Nederland op 010-2411220 of planning@ebcnederland.nl.

Deze gratis financiële scan wordt aangeboden voor medewerkers van bedrijven die afdragen aan A & O Metalektro. Mocht je niet zeker weten of jouw werkgever afdraagt aan A & O, neem dan contact op met albert.meeuwissen@unie.nl dan gaan wij dat voor je uitzoeken.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Metalektro: Nieuwe cao een feit!

De uitslag van de ledenstemming is met bijna 90% voorstemmers overweldigend positief. Doordat ook de FME en andere vakbonden een…

Word gratis lid