De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metalektro: Ruim 98% voor cao-resultaat

15 september 2021

Net voor het losbarsten van alle vakanties was er ineens een cao-resultaat in de Metalektro. Het resultaat kun je hier nogmaals lezen. Tot 8 september konden Unie-leden stemmen. Van de stemmende leden heeft ruim 98% voor het resultaat gestemd. Dat geeft een ruim mandaat om de uitwerking van het akkoord nu snel ter hand te nemen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Naast de stem is er door veel van de leden ook een toelichting gegeven of zijn er vragen gesteld. Er zijn door leden zorgen geuit over het feit dat de afgelopen 10 jaar de loonsverhogingen voor de collega’s vallend onder cao Hoger Personeel, is uitgebleven. Ook het instellen en niet indexeren van inkomensdrempels voor deelname aan allerlei regelingen (generatiepact en RVU) stuit een hoop collega’s tegen de borst. En dat begrijpen we ook. We blijven ons inzetten om die, in onze ogen, oneigenlijke drempels op te breken in de volgende cao.

Vragen die onder meer binnen gekomen zijn gaan over de duurzame inzetbaarheidsdag in de cao. Deze blijft gewoon bestaan en kan ook dit jaar weer opgenomen worden. Ook hebben we de eerste vragen rondom de RVU al binnengekregen. Begrijpelijk, maar de exacte inhoud van de regeling moet nog worden afgesproken. Aanmelden kan nu dan ook nog niet, maar pas vanaf 1 januari 2022. Uiteraard zullen we over de uitwerking van alle afspraken jou en je collega’s blijven informeren de komende tijd.

Heb je in de tussentijd vragen? Mail dan naar metaal@unie.nl of gertjan.tommel@unie.nl. Je mag ook bellen met 06-5252 2034.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Metalektro: Nieuwe cao een feit!

De uitslag van de ledenstemming is met bijna 90% voorstemmers overweldigend positief. Doordat ook de FME en andere vakbonden een…

Word gratis lid