De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metalektro: Geen schot in onderhandelingen

24 september 2020

Op 23 september hebben wij voor de tweede keer met de werkgevers gesproken over een nieuwe cao Metalektro. We moeten helaas vaststellen dat er nog weinig schot zit in het overleg.

Reactie werkgevers

De dag begon met een reactie van de werkgevers op onze voorstellen. Kort gezegd komt het er op neer dat de FME op nog geen enkel voorstel inhoudelijk heeft gereageerd. Het enige standpunt van de FME wat wel duidelijk is: ze willen een cao zonder noemenswaardige kostenstijgingen.

Reactie vakbonden

Doordat de werkgevers nog geen enkele inhoudelijke reactie hebben gegeven, hebben ook wij vastgehouden aan al onze voorstellen. Wel hebben we ze nogmaals uitgelegd waarom onze punten belangrijk zijn voor de werknemers in de Metalektro. Er is dus nog veel werk te doen!

Hoe verder?

Het eerstvolgende overleg is op woensdag 7 oktober 2020. We moeten dan echt stappen maken om te komen tot een nieuwe cao. Veel tijd hebben we namelijk niet meer. Over de uitkomst van dat overleg houden wij de Unie-leden uiteraard op de hoogte!

Als je ons nog opmerkingen wilt meegeven voor de komende onderhandelingsronde, neem dan contact op met ons via e-mail metaal@unie.nl.

Wil jij (live) op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like en volg ons dan ook op social media:

facebook.com/ikbenmetaal

instagram.com/ikbenmetaal

linkedin.com/company/de-unie-metaal

Zijn er collega’s die ook op de hoogte willen blijven van de cao en die de standpunten van De Unie willen ondersteunen, maak ze dan lid! Dit kan makkelijk via www.unie.nl/word-lid.

Klik hier voor een pdf van deze nieuwsbrief en deel deze met je collega’s.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Metalektro: Nieuwe cao een feit!

De uitslag van de ledenstemming is met bijna 90% voorstemmers overweldigend positief. Doordat ook de FME en andere vakbonden een…

Word gratis lid