De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Metalektro: Er zijn stappen gezet, maar we zijn er nog niet

06 november 2020

Op 3 én 4 november hebben wij voor de 4e keer met de werkgevers gesproken over een nieuwe cao Metalektro. We kunnen nu melden dat we vooruitgang geboekt hebben, maar nog steeds is een nieuwe cao niet in zicht.

Waar staan we?

Werkgevers houden vast aan cao met een looptijd van 25 maanden (tot 1 januari 2023) met 2 loonsverhogingen (0,75% per 1-1-2021 en 1,25% per 1-7-22). Naast het loon zijn er nog diverse andere discussiepunten.

Een overzicht van de belangrijkste discussiepunten:

Wel hebben we afspraken kunnen maken over de pensioenpremie.

Reactie De Unie

Het is jammer dat we na 4 rondes (en 5 dagen) onderhandelen jullie nog steeds geen resultaat kunnen presenteren.  Er zijn nog aardig veel discussiepunten die besproken moeten worden. Gezien de corona-maatregelen is het ook moeilijk om langer door te kunnen praten. We zullen dus een extra dag van onderhandelen moeten inplannen om een laatste poging te wagen jullie alsnog een resultaat te kunnen presenteren.

Hoe verder?

Het volgende overleg is op 18 en waarschijnlijk ook 19 november. Hopelijk is het laatste overleg voordat de cao op 1 december afloopt. Er zal dus nog veel moeten gebeuren. Over de uitkomst van dat overleg houden wij je uiteraard op de hoogte!

Als je ons nog opmerkingen wilt meegeven voor de komende onderhandelingsronde, neem dan contact op met ons via e-mail metaal@unie.nl.

Wil jij (live) op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like en volg ons dan ook op social media:

facebook.com/ikbenmetaal

instagram.com/ikbenmetaal

linkedin.com/company/de-unie-metaal

Heb je collega’s die ook op de hoogte willen blijven van de cao en die de standpunten van De Unie willen ondersteunen, maak ze dan lid! Dit kan makkelijk via www.unie.nl/wordlid (voor ieder lid dat jij aanbrengt ontvang je een kortingsbon bij Bol.com).

Klik hier voor een pdf van deze nieuwsbrief en deel deze met je collega’s.

Gerelateerde berichten

Metalektro: Nieuwe cao een feit!

De uitslag van de ledenstemming is met bijna 90% voorstemmers overweldigend positief. Doordat ook de FME en andere vakbonden een…

Word gratis lid