De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Lifetri start gesprek over sociaal plan

28 juni 2024

In dit bericht informeren wij je over het gesprek van dinsdag 25 juni 2024 dat wij hebben gehad met de directie en HR van Lifetri en de OR als toehoorder. Doel van het gesprek was te komen tot een sociaal plan voor Lifetri vanwege van een voorgenomen reorganisatie.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Aanleiding

Lifetri heeft sinds 2019 een groei doorgemaakt door onder andere de overnames van Klaverblad Levensverzekeringen NV en de overdracht van het Allianz Pensioenfonds. Sinds 2020 is de groei vertraagd en is er een noodzaak tot kostenbesparingen met personele gevolgen. De voorgenomen reorganisatie leidt dan ook tot verval van meerdere arbeidsplaatsen. Naar verwachting zijn er geen herplaatsingsmogelijkheden binnen Lifetri, waardoor van een nog nader te bepalen aantal medewerkers afscheid moet worden genomen. Om de nadelige gevolgen voor deze groep op te vangen wil Lifetri een sociaal plan met De Unie overeenkomen.

Sociaal plan

De 25e juni hebben we met elkaar verkend wat de toekomstscenario’s kunnen worden en welke inhoud van het sociaal plan dan daarbij past. Als herplaatsing bijvoorbeeld niet aan de orde is, komt daar niks over terug in het beoogde sociaal plan. Van werk naar werk brengen van medewerkers en een ontslagvergoeding zijn dan weer wel logisch om op te nemen. Naar aanleiding van dit open gesprek stelt HR een concept sociaal plan op en laat zich hierin bijstaan door een advocaat.

Woensdag 17 juli 2024 gaan we in dezelfde samenstelling verder met elkaar in gesprek over een concept sociaal plan. Daarna krijgen de leden weer een update.

Wat vind jij?

Heb je een mening over de situatie bij Lifetri en/of heb je zelf suggesties voor het sociaal plan? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat het de belangenbehartiger Emanuel Geurts vóór 17 juli 2024 weten via emanuel.geurts@unie.nl en/of bel via 06-5252 2074.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid