De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Kunststof-, Rubber-, en Lijmindustrie (KRLI): onderhandelingsresultaat cao

28 juni 2024

De Unie heeft een cao-onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgevers in de Kunststof-, Rubber- en Lijmindustrie (KRLI). Na een aantal indringende overleggen hebben we, samen met de collegabonden een eindresultaat bereikt. De Unie (en ook FNV en CNV) kwalificeren het resultaat als een onderhandelingsresultaat overeengekomen met de werkgevers.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Onderhandelingsresultaat

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat kun je hier lezen. De belangrijke punten op hoofdlijnen zijn:

Looptijd:
De looptijd van de nieuwe cao is 15 maanden; 1 juni 2024 tot 1 september 2025.

Inkomen:
Met ingang van 1 juni 2024 worden de salarissen en de salarisschalen verhoogd met 3,0% structureel. Met ingang van 1 januari 2025 worden de salarissen en de salarisschalen verhoogd met 2,6% structureel.

Duurzame inzetbaarheid en leeftijdsbepalingen:
De leeftijd van 55 jaar bij het verplicht overwerken, of bij plaatsing in een lagere functiegroep, of bij afbouw ploegentoeslag wordt vervangen door ‘7 jaar voor de AOW-leeftijd’.

Regeling 80% werken-80% salaris-100% pensioenopbouw. Per 1 januari 2025 hebben werknemers, 2 jaar voorafgaand aan de AOW-leeftijd, het recht om te kiezen voor de regeling 80-80-100.

Pensioen:
Voor de gemaakte afspraken, keuzes en de toelichting verwijs ik je naar bijlage A van het onderhandelingsresultaat. Voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel moet nu een zogenaamd transitieplan worden opgesteld. Als dat klaar is, zal dat transitieplan afzonderlijk met een uitgebreide toelichting aan de leden van De Unie ter stemming worden voorgelegd. Je zult daarvoor te zijner tijd een oproep van ons ontvangen.

We zijn (gematigd) positief over het bereikte onderhandelingsresultaat

We leggen dit onderhandelingsresultaat ter stemming aan de leden voor. Het is nu aan de leden van De Unie of we gaan instemmen met dit onderhandelingsresultaat.

Als onderhandelaars zijn we gematigd positief over dit onderhandelingsresultaat.

  • Voor het behoud van de koopkracht in de afgesproken looptijd van deze nieuwe cao (15 maanden), is op 1 juni 24 een cao-verhoging van 1,5% nodig. We hebben afgesproken een loonsverhoging van 3,0%.
    Op basis van de koopkrachtcijfers van het CPB zouden we voor koopkrachtbehoud in de periode 1 januari 2025 tot 1september 2025 een structurele loonsverhoging moeten krijgen van 2,6%. We hebben 2,6% afgesproken.
    Conclusie: over de hele cao-periode is voor koopkrachtbehoud 4,0% nodig. We hebben afgesproken 5,6%. We kunnen spreken van een koopkrachtverbetering in deze cao-periode van 1,6%.
    Wat we ook hadden voorgesteld is het repareren van het koopkrachtverlies van 2% uit de jaren 2022 en 2023. Dat is helaas niet gelukt.
  • Waar we positief over zijn: de afspraak over de regeling 80-80-100.
  • We vinden het jammer dat we geen afspraken hebben kunnen maken om de minimumregeling reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer van 19 cent te verhogen, om de uitkeringen bij het geboorteverlof en ouderschapsverlof tot 100% aan te vullen en om Bevrijdingsdag 5 mei als jaarlijkse vrije dag aan te merken.

Dit onderhandelingsresultaat is het maximaal haalbare.

We leggen, zoals gezegd, dit onderhandelingsresultaat met een positief stemadvies aan de leden voor. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om vóór 10 juli 2024 te stemmen.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Jan Admiraal via jan.admiraal@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid