De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Krimpende verzekeringssector: De Unie helpt medewerkers vooruit

02 maart 2020

Werk je in de verzekeringssector? Tien jaar geleden telde de branche nog ruim 46.000 medewerkers, maar de werkgelegenheid krimpt gestaag. En het einde van deze beweging lijkt nog niet in zicht. Tegelijkertijd constateert De Unie een verschuiving in werkzaamheden. Administratieve banen vervallen bijvoorbeeld en worden vervangen door ICT-functies. Wij helpen je ontdekken wat je wilt én kunt, nu en in de toekomst.

Wat doet De Unie voor jou?

Als je door een reorganisatie op straat komt te staan, heb je vast een hoop vragen. Wat zijn je rechten en plichten, hoe moet het nu verder? Of je nu behoefte hebt aan antwoorden of gewoon een luisterend oor: de specialisten van De Unie staan voor je klaar. Bijvoorbeeld met een loopbaanscan of persoonlijk advies over omscholing.

Vaak horen we van medewerkers in de verzekeringsbranche dat ze wel een opleiding willen volgen, maar niet goed weten welke keuze hen vooruithelpt. Omdat we ons hard maken voor de ontwikkeling van medewerkers, is onze vakbond actief in een werkgroep die speciaal door de cao verzekeringsbedrijven is opgericht. Zo kunnen we werkgevers blijven stimuleren om zich te ontwikkelen tot ‘lerende organisaties’, waarin opleidingen voor personeel vanzelfsprekend zijn. En kunnen we jou ondersteunen om je arbeidsmarktwaarde te verhogen.

Waarom is je arbeidsmarktwaarde belangrijk?

Je arbeidsmarktwaarde is het totaalpakket aan kennis, kunde en competenties. Is je arbeidsmarktwaarde hoog, dan zul je geen moeite hebben om binnen of buiten je huidige organisatie werk te vinden. In andere gevallen helpt De Unie om deze op te bouwen. Samen bekijken we of je opnieuw binnen deze sector aan de slag wilt, of juist erbuiten. Bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening, in de ICT of bij de overheid.

Op de hoogte blijven van nieuws over werk, zorg en inkomen? Meld je aan via unie.nl/volgen.

Gerelateerde berichten

Verzekeringsbedrijven: Een update

In dit bericht informeren wij je over de cao-onderhandelingen verzekeringsbedrijven.   4e ronde cao-onderhandelingen De vorige onderhandeldagen stonden in het teken…

Verzekeringsbedrijven: update

In dit bericht informeren wij je over de onderhandelingen voor een nieuwe cao Verzekeringsbedrijven.   Cao-onderhandelingen Onze verwachting was dat…

Word gratis lid