De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Kandidaat gezocht voor verantwoordingsorgaan ABP

22 november 2021

Geïnteresseerd in pensioen, kennis van pensioen en inspraak willen hebben op pensioenbesluiten? Dan lijk jij de ideale kandidaat voor het verantwoordingsorgaan ABP!

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Per 1 juli 2022 komt er een einde aan de zittingsperiode van de huidige leden. Het ABP organiseert daarom in april 2022 verkiezingen voor een nieuwe lichting vertegenwoordigers in het verantwoordingsorgaan (VO). Je bent kiesgerechtigd als je op 1 februari 2022 deelnemer of gepensioneerde bent van ABP. In dat geval kan je ook meedoen als kandidaat.

Meer informatie over het verantwoordingsorgaan vind je hier.
Meer informatie over de verkiezingen vind je hier.

Waarom zou je jezelf kandidaat stellen?

Daar kunnen we kort over zijn. Als VO-lid behartig je de belangen van alle drie miljoen deelnemers bij ABP. Als vakbondslid van één van de AC Rijksvakbonden (NCF, Justitievakbond Juvox, VPW, VCPS en De Unie) in het verantwoordingsorgaan, behartig jij de belangen van deze mensen.

Hoe stel je jezelf kandidaat?

Wil je je kandidaat stellen als lid van de vakcentrale AC (waar de AC Rijksvakbonden onder vallen)? Stuur dan uiterlijk 10 december a.s. een uitgebreid CV gebaseerd op de profielschets (zie hieronder) en een motivatiebrief naar secretariaat@sgbacrijk.nl o.v.v. ‘Verkiezingen ABP’. Laat hierbij weten voor welke geleding jij je kandidaat stelt: actief of gepensioneerd.
Als gepensioneerde bij ABP stel je jezelf verkiesbaar voor een zetel namens de kiesgroep ‘Gepensioneerden’. En als actief deelnemer stel je jezelf verkiesbaar voor een zetel namens de kiesgroep ‘Deelnemers’. De kandidaatstelling namens de vakbond (AC) gebeurt dan in de periode van 13 december 2021 t/m 28 januari 2022.

Wat is de profielschets?

Klik hier.
Wil jij je via de vakbond AC kandidaat stellen dan hebben wij als AC Rijksvakbonden nog enkele aanvullende eisen. Je hebt al enige basiskennis over pensioen en dat blijkt uit gevolgde SPO-opleiding(en). Daarnaast vinden we het als AC Rijksvakbonden belangrijk dat zowel jij als kandidaat, alsook de AC Rijksvakbonden goed in beeld hebben wat wederzijds verwacht mag worden. Onderdeel van de procedure is dan ook dat jij als kandidaat benaderd wordt voor een vraaggesprek door een huidig AC-lid van het ABP-verantwoordingsorgaan.

Waar kan ik terecht met vragen over de procedure, de kandidaatstelling of als ik meer

wil weten over het werk van de AC in het verantwoordingsorgaan?

Stuur in dat geval een mail naar secretariaat@sgbacrijk.nl met jouw telefoonnummer. We nemen dan contact met jou op.

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid