De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Intertek: Eindelijk akkoord over teksten cao-resultaat

27 juli 2023

Het heeft allemaal erg lang geduurd, maar er is nu eindelijk overeenstemming bereikt over de tekst van het cao-onderhandelingsresultaat voor Intertek. Dit resultaat is al eerder met de leden gedeeld. De leden van De Unie hebben hiermee ingestemd. Het openstaande punt was nog de aanpassing van de tekst over het kopen van verlof. Dit is inmiddels opgelost. De complete tekst kun je hier lezen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Terugblik op het proces

Overigens heeft het hele proces zeker niet de schoonheidsprijs verdiend. De Unie doet er altijd alles aan om via het gesprek tot overeenstemming te komen. Als dit niet lukt gaan we in overleg met onze leden; we luisteren goed en denken samen na over de vervolgstappen.

Dit overleg hebben we in een digitale bijeenkomst gedaan. Hierbij hebben we afgesproken ons niet aan te sluiten bij de stakingen/acties van een andere vakbond, maar om hen wel de ruimte te geven om dat proces te doorlopen. Hierdoor is er een geheel nieuwe dynamiek ontstaan. Ook omdat er actiegevoerd gaat worden door een andere vakbond. Dit alles bij elkaar heeft de verhoudingen onderling, en ook die met de directie, stevig onder druk gezet.

Uiteindelijk is er een resultaat bereikt dat gedeeld is in een digitale vergadering waar de leden mochten stemmen. In situaties als deze, waarin een andere vakbond volop in actie gaat en wij dit niet doen, kan dit onderling (tussen werknemers en vakbondsbestuurders) wat wrijving geven waardoor de communicatie soms wat minder genuanceerd is. Inmiddels heeft er een overleg plaatsgevonden waarin diverse plooien weer gladgestreken zijn. En hebben we ook het akkoord over de verlofuren bereikt.

En nu?

Op basis van het akkoord worden nu de teksten van de cao aangepast. De praktijk leert dat dit nog tot overleg kan leiden omdat er soms een punt of komma ineens anders uitgelegd kan worden. Wij verwachten geen grote punten, dus zullen we de cao af kunnen ronden. De nieuwe cao loopt dan tot en met 31 januari 2024. In de loop van het jaar gaan we dus weer een nieuwe cao-voorstellenbrief maken. Mocht je nu al onderwerpen hebben die we in de nieuwe cao-voorstellenbrief op moeten nemen, laat het Gerard van der Lit (belangenbehartiger) dan vooral weten via e-mail gerard.van.der.lit@unie.nl

Gerelateerde berichten

Intertek Polychemlab: Cao 2024

Ronde II die op 14 december 2023 zou plaatsvinden is door de werkgever geannuleerd. Rob Mitchel was helaas en tot…

Word gratis lid