De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Intertek: Cao 2024-2025

13 november 2023

De collectieve belangen van onze leden bij Intertek Polychemlab zijn per 1 november jongstleden overgedragen aan de belangenbehartiger John Kapteijn.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitvraag

Graag nodigen wij de leden uit om de belangenbehartiger te voorzien van ideeën, suggesties en adviezen met betrekking tot wijzigingen / verbeteringen die zij graag in de arbeidsvoorwaarden gerealiseerd willen zien. Waar ligt de prioriteit? Wat is belangrijk? Wat is de ondergrens en tot hoever wil je gaan?

Waar moet het volgens jou in de aanstaande onderhandelingen over gaan? Waar liggen de accenten, wat is heilig en wat is bespreekbaar? Of praten we voor 2024 uitsluitend over de loonsverhoging? Laat het de belangenbehartiger weten.

Onderhandelingen

De krapte op de arbeidsmarkt doet zich voelen. Dat blijkt ook van invloed te zijn op de cao-resultaten. Niet onbelangrijk is ook het antwoord op de vraag: Hoe gaat het met Intertek? Gaat het even goed als vorig jaar? Gaat het zelfs beter? Of gaat het helaas slechter? Wat is jouw indruk?

Nieuwe cao vóór 1 februari 2024

Als het aan De Unie ligt hebben we vóór 1 februari 2024 duidelijkheid over de afspraken voor 2024. Op maandag 27 november 2023 zal een eerste verkennend gesprek plaatsvinden. Op 14 december 2023 en 18 januari 2024 volgen ronden II en III die moeten leiden naar een nieuwe cao. Desnoods is er nog een ronde IV mogelijk op dinsdag 30 januari 2024.

Vanuit het verleden

Er ligt een pakket aan arbeidsvoorwaarden waaraan door de jaren heen geduwd, getrokken, gesleurd, veranderd en over onderhandeld is. Jaarlijks (twee-, of drie-jaarlijks) gemoderniseerd. Valt daar nog iets aan te verbeteren? Er valt altijd te optimaliseren en te actualiseren.

Nieuwe leden altijd welkom. Een lidmaatschap is van belang

De afgelopen jaren heeft De Unie – spijtig genoeg – in een aantal branches, sectoren of bedrijven afscheid genomen van het cao-overleg omdat het ledental te laag geworden was. Dat hoeft niet voor de eeuwigheid te zijn want een ledental kan uiteraard ook weer groeien. Wil jij dat De Unie namens jou blijft meepraten over de arbeidsvoorwaarden bij Intertek, zorg dan dat we uit de gevarenzone blijven en werf af en toe een nieuw lid. Aanmelden kan eenvoudig door hier te klikken. Zo kunnen we ons blijven inzetten voor jou tijdens de cao-overleggen en samen met andere sociale partners werken aan betere arbeidsvoorwaarden.

Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven neem dan contact op met de belangenbehartiger John Kapteijn via e-mail john.kapteijn@unie.nl of bel 06-5252 2067.

Gerelateerde berichten

Intertek Polychemlab: Cao 2024-2025

Op 27 november stuurde ik je de wijzigingsvoorstellen waarmee wij de onderhandelingen voor de cao 2024-en-verder zijn ingegaan.  Mocht je…

Intertek: cao 2024-2025

Voor 10 november 2023 hebben de leden de belangenbehartiger voorzien van ideeën, suggesties en adviezen met betrekking tot wijzigingen /…

Word gratis lid