De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Voorstellenbrief cao 2023

05 september 2022

De Unie opent op donderdag 8 september 2022 de cao-onderhandelingen met ING. Het thema van de voorstellenbrief van De Unie is loon, loon, loon. De voorstellenbrief kun je hier lezen.

In de maand september kun je gratis lid worden van De Unie. Dan stem je straks ook mee over je eigen cao!

“De huidige torenhoge inflatie zorgt voor een koopkrachtverlies voor een doorsnee huishouden van maar liefst 6,8% in 2022, zo blijkt uit de meest recente berekeningen van het CPB. De rekenmeesters hanteren daarbij een geschatte inflatie voor heel 2022 van tegen de 10%.” Dit zijn niet onze woorden, maar de woorden van ING zelf. (Uit Duik in de economie van ING Research van 1 september 2022).

Omdat de medewerkers van ING net twee jaar volledig stil hebben gestaan is er voor De Unie bij deze cao-onderhandelingen maar één uitkomst denkbaar: Een aanzienlijke structurele salarisverhoging waar alle medewerkers van profiteren.

Dat alle medewerkers geraakt worden door de hoge inflatie, wordt onderkend door ING. ING Research geeft aan: “Zoomen we in op de verschillende inkomensgroepen dan zien we dat vrijwel geen enkele groep de dans ontspringt. Alleen voor de huishoudens met de laagste inkomens blijft het verlies aan koopkracht in vergelijking met andere huishoudtypes nog relatief beperkt. Deel van deze groep (tot 120% van het sociaal minimum) ontvangt dit jaar namelijk een energietoeslag van 1.300,- euro.”

Nu ING zo duidelijk aangeeft dat er sprake is van een uitzonderlijke situatie waardoor huishoudens echt in de problemen komen, schept dit verwachtingen. Wij zijn benieuwd wat ING als werkgever voor de eigen werknemers in gedachten heeft.

Op 9 september 2022 laat de belangenbehartiger, Inge de Vries, je weten hoe het eerste overleg is verlopen.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht. Of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid