De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Uitnodiging medewerkersbijeenkomsten

31 januari 2023

Zoals je in het vorige ledenbericht hebt kunnen lezen, zijn vakorganisaties tijdens het cao-overleg van 19 januari 2023 gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we uitonderhandeld zijn. Dit betekent dat verder onderhandelingen geen zin meer heeft. Vakorganisaties willen graag een cao afsluiten met ING, maar de voorstellen van ING zijn niet acceptabel voor onze leden. Zolang ING weigert te luisteren naar de eigen medewerkers heeft praten geen zin.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Bijeenkomsten voor alle medewerkers

Let op de fysieke bijeenkomsten vinden plaats op een andere datum dan eerst is gecommuniceerd. Op de door ons voorgestelde tijden waren geen zalen meer beschikbaar.

We organiseren bijeenkomsten voor alle medewerkers op de volgende data:

31 januari    19.00 – 20.30 uur
2 februari    19.00 – 20.30 uur
7 februari    16.00 – 17.30 uur
13 februari 13.00 – 14.30 uur      fysiek Cedar Eventhall Amsterdam
16 februari 14.00 – 15.30 uur      fysiek De Zwei Leeuwarden

Mocht er een bijeenkomst zijn die binnen jouw werktijd valt dan kan je gebruik maken van artikel 8.4 van de ING-cao. Daarin is geregeld dat je recht hebt op vrijstelling van werkzaamheden om aan een vergadering van je vakorganisatie deel te nemen.

Jij bent aan zet!

Als vakorganisaties en jij als lid van De Unie willen we uiteraard dat er alsnog een goede cao komt.  Een cao die recht doet aan jouw inspanningen om van ING een succesvol bedrijf te maken. We willen je graag meenemen in het vervolg. Acties (hardere) en jou informeren over je rechten en welke juridische stappen daarvoor nodig zijn. Ook willen we de planning graag met je bespreken.

De drie vakorganisaties zijn solidair met elkaar, we trekken samen op en hebben één gezamenlijk doel: werknemersbelangen van jou en die van je collega’s.

Het woord is nu aan jou. Vakorganisaties coördineren de acties en faciliteren je. Maar het is nu echt aan jou en je collega’s om een goede cao tot stand te brengen.

Word actief

Veel leden van De Unie hebben al aangegeven dat ze willen helpen met het organiseren van activiteiten of op een andere manier de handen uit de mouwen willen steken. Er moet namelijk heel veel gebeuren, voor en achter de schermen. Wil jij ook helpen bij deze organisatie? Stuur dan een e-mail naar: inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

ING: overlegkalender

For english see below De tweede helft van dit jaar staat er veel te gebeuren op het gebied van arbeidsvoorwaarden…

ING pension negotiations

Nederlandse versie klik hier On June 13, 2024, De Unie held pension negotiations with your employer and with the other…

Word gratis lid