De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Spoedoverleg ING acties

19 april 2023

De strijd om een goede toekomstbestendige cao voor alle ING-medewerkers is in een nieuwe fase beland. Helaas heeft inmiddels één van de andere vakorganisaties bekendgemaakt dat zij het eindbod van ING accepteren en dat zij bereid zijn om op deze basis een cao af te sluiten. De directie van ING heeft positief gereageerd op dit bericht.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Online-medewerkersbijeenkomst De Unie

De Unie treedt op namens medewerkers bij ING. Daarvoor moeten we goed met de medewerkers communiceren. Zeker als er belangrijke ontwikkelingen zijn, zoals nu.

De Unie roept leden en belangstellenden op voor een online-medewerkersbijeenkomst op:

Donderdag 20 april 2023 van 09.30 uur tot uiterlijk 10.30 uur

De link naar de vergadering vind je op https://www.unie.nl/codeoranjenu

De bijeenkomst is in het Nederlands en wordt Engels ondertiteld.

In de medewerkersbijeenkomst bespreken we de volgende onderwerpen:

  • Wanneer is een cao definitief?
  • Welke acties zijn gepland voor 24 april?
  • Hoe verder?

 

Nieuwe situatie

Er is voor De Unie een nieuwe situatie ontstaan. We hadden natuurlijk gehoopt dat de leden van de beide andere vakorganisaties het eindbod zouden afwijzen. Dan hadden we in ieder geval gezamenlijk door kunnen gaan met actievoeren. We wilden klaarstaan voor het geval dat de andere vakorganisaties zouden kunnen aansluiten. Daarom is hard gewerkt om de organisatie voor de acties van 24 april op tijd af te hebben.

Wat betekent dit voor jou?

Uiteraard kan dit niet betekenen dat we het nu opgeven. ING heeft een slecht eindbod gedaan, dit gaat leiden tot een slechte cao. Slecht voor de meeste medewerkers, slecht voor de organisatie. Er is nu nog meer werk aan de winkel dan een jaar geleden. Genoeg redenen om 24 april aanstaande samen te komen en een boodschap af te geven aan de directie.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

ING: Verslag Periodiek overleg

De Unie heeft regelmatig periodiek overleg met ING. Wij informeren je over het periodiek overleg van 19 oktober 2023. Vooraf…

ING: Pensioennieuws III

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. De pensioenregeling moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving….

Word gratis lid