De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Prima vierde kwartaalcijfers

06 februari 2023

Mooie kwartaalcijfers ING

Donderdag 2 februari 2023 publiceerde ING de cijfers over het vierde kwartaal van 2022. Die logen er niet om. De brutowinst steeg met 600 miljoen euro (een plus van 27%) ten opzichte van een jaar eerder. En dat ondanks een forse verliespost (meer dan 300 miljoen) bij Group Treasury. Voor 2023 durft ING het aan om de verwachting naar buiten te brengen dat de baten met meer dan 10% zullen stijgen.

De aandeelhouders profiteren volop van de goede gang van zaken en zien het dividend over 2022 ook met 27% stijgen naar € 1,28 per aandeel. Ook worden er – na het uitkeren van 14 miljard euro in de laatste vijf jaar – extra uitkeringen in het vooruitzicht gesteld, waardoor er per saldo meer uit gaat dan er winst wordt gemaakt. Dat was over het jaar 2022 ook al zo: 4,8 miljard naar de aandeelhouders bij een winst van 3,7 miljard.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

En de medewerkers?

De Unie vindt dat de medewerkers ook beloond moeten worden voor de goede resultaten van ING. Zij zorgen er immers voor dat de winst weer hoger geworden is. ING denkt hier anders over. ING deelt alle winst (en meer) uit aan de aandeelhouders, jij moet je verlies aan koopkracht door de hoge inflatie maar zelf dragen. De Unie vindt dit verschil in behandeling schrijnend. De cao-onderhandelingen zijn hier op vastgelopen.

Medewerkersbijeenkomsten

De Unie organiseert samen met de andere vakorganisatie informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kun je vragen stellen over de cao-onderhandelingen. We bespreken ook wat de vervolgstappen zijn van vakorganisaties en hoe jij hieraan kunt bijdragen. En we horen graag jouw ideeën en jouw mening. Aan de eerste twee online bijeenkomsten hebben al honderden collega’s meegedaan. De volgende online bijeenkomst is dinsdag 7 februari om 16.00 uur. Daarna zijn er nog twee fysieke bijeenkomsten, één in Amsterdam en één in Leeuwarden. De Unie roept de medewerkers op om daarbij aanwezig te zijn. Een grote opkomst is een belangrijk signaal naar ING.

Data

We organiseren bijeenkomsten voor alle medewerkers op de volgende data:

7 februari 16.00 – 17.30 uur       digitaal
13 februari 13.00 – 14.30 uur     fysiek Cedar Eventhall Amsterdam
16 februari 14.00 – 15.30 uur     fysiek De Zwei Leeuwarden

Als je naar een bijeenkomst wilt gaan die binnen jouw werktijd valt dan kan je gebruik maken van artikel 8.4 van de ING-cao. Daarin is geregeld dat je recht hebt op vrijstelling van werkzaamheden om aan een vergadering van je vakorganisatie deel te nemen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

Contact

Heb je vragen over dit bericht? Of heb je informatie die van belang is voor De Unie? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries. Je kunt haar bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

ING: Verslag Periodiek overleg

De Unie heeft regelmatig periodiek overleg met ING. Wij informeren je over het periodiek overleg van 19 oktober 2023. Vooraf…

ING: Pensioennieuws III

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. De pensioenregeling moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving….

Word gratis lid