De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: medewerkersvergadering 13 februari verplaatst naar Acanthus Amsterdam

13 februari 2023

Medewerkersbijeenkomst 13 februari verplaatst: In verband met de verwachte grote toeloop naar de medewerkersbijeenkomst in Amsterdam op maandag 13 februari heeft ING besloten de bijeenkomst te verplaatsen naar een grotere ruimte.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Datum                  13 februari 2023
Tijd                       13.00 – 14.30 uur
Locatie                 Acanthus A, vierde verdieping (Family Kitchen)

Met excuses voor de late melding van deze wijziging, het besluit is pas vrijdag definitief geworden.

Deze bijeenkomst heeft hetzelfde doel als de digitale bijeenkomsten. We beantwoorden vragen van medewerkers, en geven informatie over de volgende stappen van vakorganisaties om ING alsnog te bewegen een goede cao af te spreken. We presenteren daartoe een concreet actieplan.

Medewerkers zijn duidelijk: hoger loon

Inmiddels hebben we drie digitale bijeenkomsten gehad. De opkomst was zeer groot. ING heeft inmiddels ook digitale bijeenkomsten georganiseerd om het werkgeversstandpunt duidelijk te maken. De reactie van medewerkers is in alle bijeenkomsten gelijk, de meerderheid is zeer ontevreden met het standpunt en de houding van ING. De betrokkenheid van medewerkers is enorm groot. En de actiebereidheid groeit.

Medewerkersbijeenkomst Leeuwarden 16 februari verlengd

Op donderdag 16 februari organiseert De Unie een medewerkersbijeenkomst in Leeuwarden. Deze bijeenkomst heeft hetzelfde doel als de digitale bijeenkomsten en de medewerkersbijeenkomst in Amsterdam.

In Leeuwarden neemt De Unie de volgende stap om hardere acties te kunnen voeren. Direct na de medewerkersbijeenkomst om 15.30 uur wordt een ledenvergadering gehouden.

In deze vergadering vraagt De Unie de leden of zij toestemming geven om ING een ultimatum te stellen. Een ultimatum is een laatste waarschuwing aan ING dat ze de medewerkers echt tegemoet moeten komen. Doet ING dit niet dan volgen hardere acties waarbij werkonderbreking en staking niet zijn uitgesloten.

Ben je lid van De Unie en werkzaam bij ING in Leeuwarden, of woonachtig in Friesland, kom dan naar deze ledenvergadering. Het is belangrijk dat je komt en je mening geeft.

Datum                  16 februari 2023
Locatie                 Leeuwarden, kantoor De Zwei, Basement

Medewerkersbijeenkomst
Tijd                       14.00 – 15.30 uur

Ledenvergadering
Tijd                       15.45 – 16.30 uur

Ook in Amsterdam en via online vergaderingen zullen we de leden van De Unie vragen om zich uit te spreken over acties. Deze vergaderingen worden ingepland, de leden ontvangen hierover bericht.

Contact

Heb je vragen over dit bericht? Of heb je informatie die van belang is voor De Unie? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries. Je kunt haar bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

ING: Verslag Periodiek overleg

De Unie heeft regelmatig periodiek overleg met ING. Wij informeren je over het periodiek overleg van 19 oktober 2023. Vooraf…

ING: Pensioennieuws III

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. De pensioenregeling moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving….

Word gratis lid