De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: Medewerkers laten luid en duidelijk van zich horen

14 november 2022

In grote getalen waren jullie donderdag 10 november bij Cedar aanwezig om een petitie aan te bieden aan Maarten van Beek namens 6676 collega’s. Het is niet het verhaal van de vakbond, of van een paar collega’s. Het gevoel dat ING niet langer op deze lijn door kan gaan wordt breed gedragen in verschillende lagen van de organisatie. Dat blijkt uit alle inhoudelijke reacties, maar was ook donderdag duidelijk te zien.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

We zijn er niet op uit om actie te voeren, maar soms is het nodig om de werkgever wakker te schudden. Dat hebben we met elkaar gedaan. In de toespraken van de leden is duidelijk gesproken: ‘’Er moet een significant beter bod komen dan nu het geval is. Een bod dat recht doet aan de huidige omstandigheden: een 2-jarige nullijn, een fors koopkrachtverlies door een ongekend hoge inflatie, en een fantastisch mooie winst voor ING dat mogelijk is gemaakt door ons, maar waarvan wij het grootste deel direct naar de aandeelhouders zien wegvloeien.’’ In reactie op de speeches gaf Maarten aan dat er gezien wordt dat jullie kei en kei hard werken, dat het geluid over de hoge werkdruk binnengekomen is en dat ze begrijpen dat in deze bijzondere tijden van inflatie meer nodig is. Hij gaf aan dat er maandag een beter bod zou komen, maar dat ze rekening moeten houden met alle stakeholders, dus ook de aandeelhouders en de klanten.

De reactie van ING

ING zegt dat het geluid van medewerkers gehoord is en komt met een nieuw bod. ING presenteert het nieuwe voorstel als een verbetering voor de medewerkers. Maar helaas, dit is een verkeerde voorstelling van zaken. Wij hebben vandaag overleg gehad met onze kaderleden over het nieuwe voorstel, ons antwoord daarop en eventuele vervolgstappen. Morgen zullen we je inhoudelijk informeren. Dan zetten we het vernieuwde ING-bod voor je uiteen en laten we weten wat vervolgstappen van De Unie zullen zijn. We zullen dan als vakorganisaties ook een gezamenlijke reactie geven aan ING.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, of heb je informatie die je met De Unie wilt delen. Neem dan contact met ons op.

De onderhandelingsdelegatie van De Unie,
Inge de Vries, inge.de.vries@unie.nl
Mandy Raaijmakers, mandy.raaijmakers@unie.nl
Michel Rutte, michel.rutte@ing.com
Yoap Brugmann, yoap@yoap.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

ING pension negotiations

Nederlandse versie klik hier On June 13, 2024, De Unie held pension negotiations with your employer and with the other…

Pension negotiations ING

Nederlandse versie klik hier The new Pensions Act (Wtp) has been in force since July 1, 2023. For employees at…

Word gratis lid