De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: cao-overleg vastgelopen

23 januari 2023

Op 19 januari hebben vakorganisaties gesproken met ING over de nieuwe cao. Dit was een uiterste poging om via onderhandelingen tot een nieuwe cao te komen.

Voorafgaand aan dit overleg was door De Unie aangegeven tegen welke achtergrond wij het gesprek hielden. Wat de achterban van De Unie van ING verwacht.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

Geen resultaat

We zijn er niet uitgekomen met ING. Hoewel van beide kanten geprobeerd is met creatieve oplossingen te komen, is het helaas niet gelukt. ING kan of wil niet bieden wat de medewerkers van ING vragen. We hebben helaas de conclusie moeten trekken dat het geen zin heeft om het formele overleg op een ander moment voort te zetten.

Hoe verder

Vakorganisaties gaan gezamenlijk acties voorbereiden. We verwachten dat de medewerkers door massaal mee te doen aan deze acties, ING kunnen overtuigen. ING is er kennelijk nog steeds niet van overtuigd dat de medewerkers (jij en je collega’s) het menen. Dit kunnen vakorganisaties niet alleen. Jij bent nu echt nodig.

Medewerkersbijeenkomsten

We organiseren medewerkersbijeenkomsten op de volgende data:

31 januari 2023                19.00 – 20.30 uur           online
02 februari 2023  (Eng)    19.00 – 20.30 uur           online
07 februari 2023              14.00 –  15.30 uur           Cedar Amsterdam
07 februari 2023              16.00 – 17.30 uur            online
09 februari 2023              14.00 – 15.30 uur            Leeuwarden

Binnenkort ontvang je een tweede bericht met daarin de linken naar de onlinebijeenkomsten en de locaties van de vergaderingen in Amsterdam en Leeuwarden.

Kom en doe mee!

Er leven misschien veel vragen, welke acties, wie doet er mee. Kon het echt niet anders? Wat betekent dit voor de cao-afspraken?

Deze en veel andere vragen willen we beantwoorden. Maar wij willen ook graag jouw ideeën horen. Kom dus naar één van de medewerkersbijeenkomsten!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

Contact

Heb je vragen over dit bericht? Of heb je informatie die van belang is voor De Unie? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries. Je kunt haar bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

ING: Verslag Periodiek overleg

De Unie heeft regelmatig periodiek overleg met ING. Wij informeren je over het periodiek overleg van 19 oktober 2023. Vooraf…

ING: Pensioennieuws III

Per 1 juli 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) ingevoerd. De pensioenregeling moet aangepast worden aan de nieuwe wetgeving….

Word gratis lid