De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING Bank: voorbereiding voor ING cao 2025

24 mei 2024

De ING-cao loopt tot 31 december 2024. Dit najaar zijn de onderhandelingen voor de cao 2025.  Het doel van De Unie is om namens de leden een Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst (cao) af te spreken die gunstig is voor alle ING-medewerkers. (English version click here)

Waar gaan de onderhandelingen over?

Daar willen we graag de mening van onze leden over horen. In een eerdere enquête hebben we de leden vragen gesteld over de inschalige verhoging, de discretionaire verhoging en de verhoging bij een promotie binnen of buiten de huidige functieschaal, daarover lees je hieronder meer. Onze volgende enquête gaat over de werkdruk die je ervaart.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Terugkoppeling enquête over inschalige verhoging, discretionaire bevoegdheid en salarisverhoging bij promoties

Bij het opstellen van onze enquête is iets fout gegaan. Vervolgvragen op specifieke antwoorden werden aan iedereen gesteld, ongeacht hun eerdere antwoorden. Dit heeft het invullen van de enquête bemoeilijkt en maakt de kwalitatieve analyse van de antwoorden lastig.

Bij de meerkeuzevragen is er een duidelijk beeld, maar voor de open vragen bekijken we nu voor welke vragen we een representatieve analyse kunnen maken en voor welke niet.
We zorgen ervoor dat dit probleem in toekomstige enquêtes niet meer voorkomt. Mocht er toch iets misgaan, neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande contactgegevens.

Onze excuses voor het ongemak.

Enquête werkdruk

Op verzoek van vakorganisaties is door ING een onderzoek uitgevoerd naar de werkdruk die medewerkers ervaren. In maart 2024 hebben de medewerkers van ING in Nederland de kans gekregen om de vragenlijst in te vullen. Circa 44% van de collega’s heeft dit ook gedaan. Op 7 mei is een nieuwsbericht over het onderzoek geplaatst op ING Today.

Het is onze bedoeling om de resultaten van het werkdrukonderzoek te gebruiken om cao-voorstellen te doen. Het geeft waardevolle input voor verbeteringen. Maar voordat we hiermee aan de slag gaan, willen we eerst een controleslag uitvoeren. De enquête is terecht anoniem. Maar wij krijgen nu onvoldoende inzicht om de gesignaleerde problematiek te koppelen aan bedrijfsonderdelen. Daarom willen wij een nader onderzoek doen.

Daartoe heeft De Unie een korte lijst met enkele algemene vragen en tien werkdruk gerelateerde vragen opgesteld.

Vraag ook je collega’s om mee te doen

Om deze vraag te beantwoorden is het noodzakelijk dat veel medewerkers deze enquête invullen. Dus doe mee en laat ook je collega’s dit bericht lezen. De Unie behandelt de informatie vertrouwelijk.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

WhatsApp

Altijd als eerste op de hoogte! Meld je direct aan voor onze whatsapp-groep “De Unie @ ING”, dan houden wij je ook via deze weg direct op de hoogte van het laatste nieuws. Aanmelden is heel makkelijk.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die van belang is voor De Unie. Neem dan contact op met de belangenbehartiger Inge de Vries door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of Mandy Raaijmakers via e-mail mandy.raaijmakers@unie.nl

Gerelateerde berichten

ING pension negotiations

Nederlandse versie klik hier On June 13, 2024, De Unie held pension negotiations with your employer and with the other…

Pension negotiations ING

Nederlandse versie klik hier The new Pensions Act (Wtp) has been in force since July 1, 2023. For employees at…

Word gratis lid