De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING Bank: Uitgangspunten van De Unie voor de nieuwe ING pensioenregeling

05 juni 2024

Sinds 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen (Wtp) van kracht. Voor de medewerkers bij ING betekent dit dat hun pensioenregeling aangepast moet worden om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. Deze aanpassingen moeten worden opgenomen in een zogenaamd transitieplan. Dit transitieplan moet gereed zijn uiterlijk op 31 december 2024. English version click here

Uitgangspuntennotitie

De Unie heeft een uitgangspuntennotitie opgesteld, deze notitie kun je hier lezen. Op basis van deze uitgangspunten willen wij het overleg met ING voeren. Overleg dat moet leiden tot een transitieplan voor:

  • de overgang van het ING-CDC-pensioenfonds (ICP) naar een pensioenregeling conform de Wtp;
  • de mogelijke overgang van het gesloten pensioenfonds, Pensioenfonds ING (PFI).

ICP

De uitgangspuntennotitie gaat in de eerste plaats om de aanpassing van de pensioenregeling die wordt uitgevoerd door ICP, dit is jouw actuele pensioenregeling.

PFI

Het bestuur van PFI heeft het voornemen om over te gaan naar het nieuwe pensioenstelsel. Het fonds kan dit alleen doen als cao-partijen (werkgever en vakorganisaties) hieraan meewerken. Om deze reden wordt ook PFI genoemd in de uitgangspuntennotitie van De Unie.

Contact

Do you have any questions about the principles memo, or do you have information on this subject that you would like to share with The Union? Please contact the advocate Inge de Vries. You can do this by sending an email to: inge.de.vries@unie.nl. Graag ontvangt zij uiterlijk 12 juni een reactie. De verwachte startdatum van de onderhandelingen is 13 juni 2024.

Gerelateerde berichten

ING pension negotiations

Nederlandse versie klik hier On June 13, 2024, De Unie held pension negotiations with your employer and with the other…

Pension negotiations ING

Nederlandse versie klik hier The new Pensions Act (Wtp) has been in force since July 1, 2023. For employees at…

Word gratis lid