De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ING: acties

12 april 2023

De cao-onderhandelingen bij ING zijn in een kritieke fase. De reactie van medewerkers op het eindbod van ING is bepalend voor deze cao maar ook voor de toekomstige cao’s. De cao is een contract tussen werkgever en alle medewerkers. Vakorganisaties treden daarbij op als spreekbuis van de medewerkers. Door een eindbod neer te leggen zegt de directie van ING tegen de medewerkers: “Ik wil niet langer met je praten. Je kunt tekenen bij het kruisje of anders …..” Dit is geen manier van omgaan met medewerkers die doodnormale, redelijke vragen stellen aan hun werkgever.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De Unie heeft gedurende deze cao-onderhandelingen aangevoerd dat de werkgever onvoldoende respect en waardering voor de medewerkers toont. Als antwoord komt er geen gedragen onderhandelingsresultaat maar een respectloos eindbod van de directie.

18 april werkbijeenkomst in Amsterdam

Op dinsdag 11 april heeft De Unie met enthousiaste leden flinke stappen gezet voor de acties op maandag 24 april (aandeelhoudersvergadering in Cedar). Op dinsdag 18 april om 17.00 uur in Amsterdam herhalen we dit met nog veel meer leden. Wil jij ook meedenken, ‑praten en ‑werken om de actie van 24 april tot een succes te maken? We hebben aanpakkers nodig!

Actiebereidheidsonderzoek

Maar, we hebben nog veel meer mensen nodig. Daarom vragen we de leden en hun collega’s om deze enquête in te vullen. Stuur de enquête ook door naar je collega’s, zij kunnen het ook invullen. De cao is immers voor alle medewerkers bij ING.

Medewerkersbijeenkomsten

De Unie heeft op 4 en 6 april online medewerkersbijeenkomsten gehouden naar aanleiding van het eindbod van ING. Dit waren goede bijeenkomsten waarin we het standpunt van De Unie hebben kunnen uitleggen. En waarin we veel vragen hebben kunnen beantwoorden. Met name in de eerste bijeenkomst was het aantal vragen zo groot dat we niet alle vragen konden beantwoorden. Ook stellen veel leden vragen per e-mail.

Vragen

Het is logisch dat er veel vragen worden gesteld. Het is niet eerder voorgekomen dat door ING een eindbod wordt uitgebracht. De verdeelde reactie van vakorganisaties schept ook onzekerheid. De veel gestelde vragen en antwoorden daarop kun je hier lezen.

Heb je andere vragen, of wil je je aanmelden voor de actievergadering van dinsdag, schroom dan niet om contact op te nemen. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid