De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

IHC: Nieuwe eigenaars voor Royal IHC

30 april 2020

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is op 30 april 2020 bekend gemaakt dat Royal IHC wordt overgenomen door een consortium. Hiermee wordt de toekomst van IHC beter geborgd.

Al heel veel maanden was er onrust binnen het bedrijf en aan de onzekerheid komt nu hopelijk een einde. Een consortium met daarin grote klanten van IHC neemt het bedrijf over. Dit toont aan dat er grote betrokkenheid is bij het voortbestaan van IHC.

Ook de overheid is betrokken bij de overname. Hieruit blijkt dat iedereen de scheepsbouw ziet als belangrijk onderdeel van de Nederlandse economie.

Interim CEO

Eerder werd al bekend gemaakt dat Dave Vander Heyde zou vertrekken als CEO. Ondertussen is ook bekend gemaakt wie hem tijdelijk als interim cao gaat opvolgen, de heer Gerben Eggink. Wij hopen dat hij IHC ook operationeel weer vlot kan trekken.

Hoe nu verder?

Er is sprake van een principe overeenkomst, dit betekent dat het een en ander nog verder (juridisch) uitgewerkt moet gaan worden. Zodra dit rond is, zal er ook gekeken kunnen gaan worden naar de toekomst van de organisatie van IHC.

We realiseren ons dat dit voor jou ook nog onzekerheid met zich mee gaat brengen. De gevolgen voor het personeel zijn tenslotte nog onbekend. Dit zal in de (nabije) toekomst bekend worden.

Het is goed dat er nu duidelijkheid is over het voortbestaan van IHC. Over de gevolgen voor het personeel zullen wij de komende periode nader overleg voeren met IHC.

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht? Stuur de belangenbehartiger, Dirk van Gestel dan een e-mail via dirk.van.gestel@unie.nl.

 

[print_link]

Word gratis lid