De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

IHC: Leden brengen hun stem uit over optionele 50-urige werkweek!

10 juni 2024

Op donderdag 6 juni was er weer een regulier overleg met de werkgever. Over wat daar is besproken, hebben de vakbonden een gezamenlijke nieuwsbrief gemaakt. Deze nieuwsbrief kun je hier lezen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitnodiging gezamenlijke ledenvergadering

In de nieuwsbrief kun je lezen dat De Unie en haar collegabonden een gezamenlijke ledenvergadering organiseren op woensdag 19 juni 2024. Omdat Hans Korver (belangenbehartiger) dan met vakantie is, kan hij daar helaas niet bij zijn.

Hij heeft afgesproken dat zijn collega’s van de andere vakbonden zijn taken waarnemen. Als je vragen hebt over het onderhandelingsresultaat van de nieuwe cao Metalektro of over het voorstel van de werkgever om op bepaalde plekken een 50-urige werkweek mogelijk te maken, kun je dat aan één van zijn collega’s vragen tijdens de ledenvergadering.

Stemmen!

Zoals je kunt lezen in de nieuwsbrief, moeten de leden van de vakbonden akkoord gaan met het voorstel van de werkgever om op bepaalde plekken een 50-urige werkweek in te voeren. De leden van de overige bonden kunnen tijdens de ledenvergadering op 19 juni hun stem uitbrengen.

Bij De Unie stemmen wij nooit met handopsteken. Dat doen wij altijd digitaal.

Wat er precies in het voorstel van IHC staat, lees je hier. Over dat voorstel kun je dus jouw stem uitbrengen.

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen uiterlijk tot en met woensdag 19 juni 2024 om 14:00 uur. Een collega zal onze stemuitslag doorgeven aan de andere vakbonden, zodat uiterlijk aan het einde van de middag op 19 juni duidelijk is wat al onze gezamenlijke leden vinden van het voorstel.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@unie.nl of bel 06-5252 2073.

 

Gerelateerde berichten

IHC: Terugkoppeling overleg

De Unie en haar collegabonden hebben op maandag 29 januari 2024 met de werkgever gesproken over verschillende onderwerpen. We hebben…

IHC: stemming over sociaal plan!

De Unie en haar collegabonden hebben op 26 september 2023 met de werkgever afgesproken om het huidige sociaal plan te…

IHC: Verlenging sociaal plan?

De Unie en haar collegabonden hebben op 3 juli 2023 met de werkgever gesproken over een eventuele verlenging van het…

Word gratis lid