De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ICK: Update cao-onderhandelingen

31 januari 2023

We hebben met de werkgevers uitvoerig gesproken over wederzijds respectvol met elkaar onderhandelen. Daarin zijn we tot goede afspraken met elkaar gekomen. Op die grond hebben we besloten om het inhoudelijke overleg voort te zetten.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het gewijzigde bod van werkgevers

Op de meeste onderwerpen is er door werkgevers niet bewogen. Uiteraard hebben we weer gesproken over de onbetaalde reistijd, maar dat standpunt is niet veranderd. Vervolgens hebben we het ook gehad over de verdeling tussen de collectieve verhoging en de individuele verhoging en de mogelijkheid om af te wijken bij een reglement door de OR. Deze structuur willen werkgevers niet wijzigen. We spreken ook over een verduidelijking van de bepalingen, zodat misbruik ervan moeilijker wordt gemaakt. Daar vinden we elkaar echter nog niet. Werkgevers hebben wel een stap gezet voor de collectieve loonsverhoging. We hebben een vernieuwd bod gekregen van 5,5%, met de looptijd van 1 jaar.

Hoe nu verder?

We hebben vrijdag 3 februari 2023 direct een nieuwe onderhandeling gepland. De leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de gezamenlijke ledenvergadering om 19.30 uur.

Contact

Als je vragen hebt over de ick-cao, of jouw individuele situatie op de werkvloer dan mag je altijd mailen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid