De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ICK-cao onderhandelingen – jouw mening telt!

06 december 2022

De Unie en de werkgevers in de ICK Branche komen tijdens de onderhandelingen nog niet nader tot elkaar. De werkgevers geven aan te weinig ruimte te hebben om het loonbod verder uit te breiden. De werkgevers zijn van mening dat ze een mooi bod op tafel hebben liggen met een collectieve loonsverhoging van 3%. Zij vinden dat werknemers ook verantwoordelijkheid moeten nemen in deze bijzondere economische situatie. Zij vinden de vraag van de vakbonden, namelijk koopkrachtbehoud voor de werknemers, een absurde loonvraag.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Met een inflatie van 14,3% over een jaar gemeten vanaf oktober 2022, een kleine handreiking vanuit de overheid op het gebied van energie kosten en een loonbod van 3% vanuit werkgevers komt het overgrote deel van de verantwoordelijkheid voor de inflatie te liggen bij de werknemers. Dat betekent een flinke achteruitgang in koopkracht ten opzichte van vorig jaar.

Wat doet dit loonbod met de leden van De Unie?

Werkgever moet niet het verhaal van de vakbonden horen, maar het verhaal van de werknemers in de ICK Branche zelf. Daarom willen we deze werknemers vragen wat dit loonbod met hen doet. Op basis van de verhalen van deze werknemers uit de ICK Branche wordt een witboek gemaakt dat aan de werkgevers wordt aangeboden. De vakbonden hopen ze zo een zetje in de rug te geven om met een beter loonbod te komen. Als jij van mening bent dat jouw werkgever een goed loonbod doet, dan willen we dat uiteraard ook graag weten.

Doe jij ook mee?

Wil jij ons laten weten wat het loonbod voor jou betekent, vul dan
vóór 13 december 2022 het gezamenlijke onderzoek voor het loonbod in. Deel dit bericht ook met je collega’s die geen lid zijn, iedere werknemer die in de ICK Branche werkt, mag dit invullen.

Voortgang proces

Op 13 december gaan wij opnieuw onderhandelen met de werkgever.
Op 15 december om 19:30  is er een online ledenvergadering, waarbij iedereen welkom is. Klik hier om deel te nemen aan de vergadering.

Contact

Als je vragen hebt over de ICK-cao, of jouw individuele situatie op de werkvloer dan mag je altijd mailen naar de belangenbehartiger Mandy Raaijmakers via mandy.raaijmakers@unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid