De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

ICK: Cao-onderhandelingen gestart

03 november 2023

We zijn inmiddels gestart met de onderhandelingen voor de ICK-cao. Je treft onze cao-voorstellen hier aan. De basis van deze voorstellen is de input die bij de vorige cao-onderhandelingen gegeven is en de punten die in de vorige onderhandelingen niet bereikt zijn.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het eerste overleg stond vooral in het teken van het toelichten van de brieven van de vakbonden en de werkgevers. De vakbonden zitten wel op een lijn. Speerpunt ligt wederom bij een structurele loonsverhoging, maar dan wel voor iedereen. Ook staan reiskosten, het functiegebouw en 5 mei als een jaarlijkse vrije dag hoog op de agenda voor De Unie.

De Unie zet in op koopkrachtreparatie en 1% koopkrachtverbetering op basis van 12 maanden. Wij willen echter een looptijd van 15 maanden. We hebben ervaren dat de periode november/december in deze sector niet de meest handige periode is om een cao af sluiten.

De werkgevers hebben ook een kort wensenlijstje ingediend. Ze willen verder aan de slag met duurzame inzetbaarheid, het invoeren van een functiehuis met loonschalen en afspraken maken over pensioenen. Allemaal onderwerpen die ook wij graag willen bespreken. Daarbij bieden ze een loonsverhoging van 4%.

Het volgende overleg staat ingepland op 9 november. Daar zullen we verder praten over al deze onderwerpen. Zoals je kunt lezen zit er nogal een gat tussen wat wij vragen en wat de werkgevers bieden. We hopen de werkgevers te kunnen overtuigen dat er echt een beter loonbod moet komen om de werknemers binnen de sector te kunnen behouden en nieuwe instroom te realiseren.

Na dit overleg informeren we de leden zo mogelijk. Dit zal in ieder geval via een nieuwsbrief plaatsvinden met wellicht een oproep om deel te nemen aan een digitale vergadering.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen neem dan contact op met de belangenbehartiger Gerard van der Lit via gerard.van.der.lit@unie.nl of bel 06-5252 2010.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid