De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

IBM: Verzoek tot overleg

18 juli 2023

Op 21 juni 2023 hebben we de leden laten weten dat steeds meer IBM’ers zich bij ons aansluiten, voornamelijk vanwege de onvrede over het beloningsbeleid. Een beloningsbeleid dat ertoe leidt dat het salaris van veel werknemers van IBM niet of nauwelijks stijgt, waardoor hun koopkracht steeds verder afneemt. Als werknemersorganisatie vinden wij dat uiteraard een ongewenste situatie.

WORD LID

 

De organisatiegraad van De Unie bij IBM is inmiddels ongekend hoog. Zeker voor de IT-sector. Daarom hebben wij vorige week algemeen directeur Johan Heij van IBM verzocht om – in overeenstemming met het Europees Sociaal Handvest waar het recht op collectief onderhandelen is gewaarborgd – met De Unie en de collegavakbonden het gesprek aan te gaan en afspraken te maken over een beter en eerlijker beloningsbeleid. Net zoals in veel andere Europese landen. De brief aan de heer Heij kun je hier lezen.

Het is bekend dat IBM in Nederland liever geen afspraken meer met vakbonden maakt. Daar heeft IBM nooit een geheim van gemaakt. Maar dat moet wat ons betreft veranderen. We hebben IBM laten weten uiterlijk deze week een reactie te willen ontvangen op ons verzoek.

Omdat de ondernemingsraad geen instemming heeft verleend aan het beloningsbeleid voor 2023, heeft IBM bij de kantonrechter een verzoek ingediend voor vervangende instemming. Deze rechtszaak vindt op woensdag 19 juli plaats bij de rechtbank in Amsterdam. Wij volgen deze ontwikkeling uiteraard op de voet.

Contact

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de belangenbehartiger Huug Brinkers via e-mail huug.brinkers@unie.nl of door te bellen met 06-5252 2077.

 

Gerelateerde berichten

IBM: Bijeenkomst

Eind oktober hebben de leden kunnen lezen over de resultaten van de enquête die de gezamenlijke bonden hebben gehouden onder…

Word gratis lid