De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

IBM: Salarisonderzoek door de vakbonden

25 maart 2024

Afgelopen jaar zijn we als vakbonden benaderd door medewerkers van IBM die ontevreden zijn over hun jaarlijkse salarisverhoging. Er werd aangegeven dat IBM haar medewerkers onvoldoende voor de Inflatie compenseert. Van IBM zelf krijgen we geen informatie. De ondernemingsraad mag de gegevens niet met ons delen, omdat IBM deze informatie als bedrijfsgevoelig bestempelt. Om de vermoedens van de medewerkers te bevestigen en niet afhankelijk te zijn van wat het bedrijf met ons wil delen, vragen we het de medewerkers zelf. Daarom hebben we deze anonieme enquête opgezet. Onze eigen gegevens gebruiken kan niemand ons verbieden.

Wat doen we met de data?

De uitkomst zullen we terugkoppelen. Als je je bruto-jaarinkomen opgeven van de afgelopen jaren, met daarbij specifiek jaren waarin er een promotie of demotie was, of andere ingrijpende wijzigingen plaatsvonden, dan kunnen wij laten zien hoe de salarisgroei van de gemiddelde IBM-medewerker zich verhoudt tot heel werkend Nederland en tot heel werkend Nederland in de IT.

Om iets specifieker conclusies te kunnen trekken vragen we daarnaast leeftijden, dienstjaren, opleidingsniveau en het gebied waarin je werkzaam bent. Jouw gegevens zijn anoniem en voor niemand traceerbaar. Wil je op de hoogte gehouden worden van de uitslag van het onderzoek klik dan op het laatste linkje onderaan het onderzoek. Leden worden sowieso op de hoogte gehouden.

Het Salarisonderzoek bij IBM 2024

Gerelateerde berichten

IBM: Bijeenkomst

Eind oktober hebben de leden kunnen lezen over de resultaten van de enquête die de gezamenlijke bonden hebben gehouden onder…

Word gratis lid