De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

IBM: Bijeenkomst

07 december 2023

Eind oktober hebben de leden kunnen lezen over de resultaten van de enquête die de gezamenlijke bonden hebben gehouden onder de medewerkers van IBM. Hierin gaf een meerderheid aan deel te willen nemen aan een virtuele vakbondsmeeting om vervolgstappen te bespreken. We willen de aanpak bespreken hoe we de directie van IBM Nederland over de streep kunnen trekken. Ondanks de enorme prijsstijgingen, geeft IBM nog steeds geen krimp. Daardoor zien jullie je koopkracht dalen. Hoe kan je dit veranderen?

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Vervolgstappen

Medewerkers eisen meer van de werkgever. Daarvoor zochten zij steun bij de vakbonden. Velen werden er lid. Vakbonden kunnen en mogen bij bedrijven salarisonderhandelingen voeren. Dat gaat alleen samen met de betrokken medewerkers. Hoe dat werkt en hoe wij samen IBM in beweging krijgen leggen we uit in een online meeting. Daarin zullen we onder andere ingaan op:

  • Hoe komt de vakbond op voor jouw belang?
  • Wat kan de ondernemingsraad binnen de wettelijke ruimte, die de ondernemingsraad heeft?

Personeelsbijeenkomst

Daarom organiseren we met de drie vakbonden samen op maandag 11 december 17:00 uur een MS Teams bijeenkomst.

Ook collega’s die (nog) geen lid zijn kunnen daarbij aansluiten.

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger, Huug Brinkers via Huug.Brinkers@unie.nl of met Peter Werger via Peter.werger@unie.nl

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid