De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Het ultimatum Metalektro

08 december 2020

Vorige week hebben wij je geïnformeerd over het door De Unie uitgebrachte eindbod naar de werkgevers van de Metalektro (FME). Met dit eindbod hebben we geprobeerd om beweging te krijgen in de vastgelopen onderhandelingen.

 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Vorige week vrijdag ontvingen wij een mededeling van de FME dat zij niet van plan zijn om nog een stapje te maken en zo te proberen tot een resultaat te komen. De werkgevers hebben niets meer te bieden.

Afgelopen maandag 7 december hebben we daarom samen met de landelijke kaderleden overleg gehad en hebben we besloten om een ultimatum uit te brengen. Met een ultimatum geef je de werkgevers nog een laatste kans om te reageren voordat je overgaat tot acties. Het verstuurde ultimatum geeft de werkgevers tot donderdag 10 december, 12.00 uur de tijd om te reageren. Reageren de werkgevers niet dan kunnen ook de leden van De Unie actie gaan voeren.

De volledige tekst van het ultimatum lees je hier.

Acties en corona

Het kan zijn dat ook De Unie aansluit bij acties in de regio of bij jouw bedrijf. Omdat we nog steeds te maken hebben met de corona situatie zullen acties anders georganiseerd gaan worden. Wij zullen je op een later moment informeren hoe we dit, op een veilige manier, gaan organiseren.

Vragen

Mocht je vragen hebben dan mag je die altijd stellen aan Albert Meeuwissen via albert.meeuwissen@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Metalektro: Nieuwe cao een feit!

De uitslag van de ledenstemming is met bijna 90% voorstemmers overweldigend positief. Doordat ook de FME en andere vakbonden een…

Word gratis lid