De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Het sociaal plan van Aegon. Wat betekent dat voor jou?

01 april 2020

Vlak nadat Aegon de reorganisatie had aangekondigd, werden de coronamaatregelen van kracht. Nu werkt iedereen thuis, en hebben we vooral aandacht voor de gezondheid van ons en onze naasten. Daarom heeft De Unie aan Aegon gevraagd of het verstandig is om de reorganisatie door te zetten.

Wat ons betreft is het beter om pas op te plaats te maken. Aegon kan namelijk betere besluiten nemen wanneer iedereen weer echt met elkaar kan praten en er een goed beeld is van de gevolgen van de maatregelen voor de economie. Aegon begrijpt dit verzoek, maar vindt dat de communicatiemiddelen voldoende zijn om zorgvuldig besluiten voor te bereiden. De reorganisatie gaat dus vooralsnog door. Per afdeling wordt nu uitgewerkt welke functies vervallen, veranderen of verplaatsen.

Sociaal plan

Dit betekent dat je binnenkort te maken kunt krijgen met het sociaal plan. Hier staan alle belangrijke afspraken in over wat er gebeurt bij een reorganisatie: wanneer heb je waar recht op? Wij krijgen nu veel vragen over de beëindigingsvergoeding. Bij Aegon krijg je deze in de vorm van een persoonlijk budget.

Persoonlijk budget

Als je boventallig wordt, krijg je een persoonlijk budget. Zo kun je jouw budget gebruiken:

  1. Investering in jezelf
    Je besteedt je budget dan bijvoorbeeld aan outplacement, opleidingen of trainingen.
  2. Inkomensvoorziening of -aanvulling
    Je gebruikt je budget om te voorzien in een (aanvulling op je) inkomen.
  3. Tijd kopen of cashen
    Je gebruikt je budget om je dienstverband bij Aegon te verlengen, of laat het bedrag uitbetalen en bepaalt zelf waar je het aan uitgeeft.

We hebben gekozen voor een persoonlijk budget, omdat je zo zelf kunt bepalen welke route voor jou de beste is na de reorganisatie. De hoogte van je budget hangt af van de route die je kiest.

Hulp bij keuze

Weet jij niet goed waar je jouw budget voor moet gebruiken? Aegon kan je daarbij helpen. Ben je lid van De Unie, dan staan onze deskundigen ook voor je klaar. In elk geval raden we je aan om ondersteuning te gebruiken bij je keuze. Een keer sparren over de beste route én actuele informatie over de arbeidsmarkt is namelijk erg waardevol. De Unie is er voor jou.

Meer weten

Heb je vragen over de aangekondigde reorganisaties of over dit bericht? Of wil je iets met ons delen? Neem gerust contact op met belangenbehartiger Inge de Vries: inge.de.vries@unie.nl of 06 5252 2091.

 

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Van alles wat

In dit bericht aandacht voor de verhuizing naar Schiphol, 3e kwartaalcijfers, periodiek overleg, OR, tips over het omgaan met werkstress…

a.s.r.: fusie Aegon

Nu de fusie een feit is, zijn alle Aegon-medewerkers in dienst van a.s.r. gekomen. Bij De Unie betekent dit dat…

Word gratis lid