De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Heineken: Info wijzigingen SBR

13 juni 2024

Woensdagmiddag 12 juni 2024 heeft de eerste SBR-onderhandelingsronde plaatsgevonden. Hierover willen we de leden informeren tijdens een digitale ledenbijeenkomst op:

Maandag 17 juni 2024
van 12.00 tot 13.00 uur

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het was een moeizame sessie waarin Heineken de ambitie en overwegingen heeft toegelicht en een aantal concrete voorstellen heeft gedaan. De belangrijkste punten zijn:

  • Een sterk verbeterde begeleiding van werk-naar-werk-trajecten, waarbij ook meer aandacht komt voor interne herplaatsing.
  • Overgang van de kantonrechtersformule naar de transitievergoeding. Heineken stelt voor om factor 2 toe te passen voor medewerkers tot 55 jaar. Boven die leeftijd wordt factor 2,2 toegepast.
  • Een cap van € 250.000,- op de vergoeding. Dit houdt in dat de vergoeding gemaximeerd zal worden op de genoemde € 250.000,-.

De volledige presentatie kun je hier zien.

Samen met de MHP zal ik de komende dagen een reactie namens MHP Heineken en De Unie voorbereiden. Deze gezamenlijke reactie willen wij graag op voorhand met de leden afstemmen tijdens de gezamenlijke ledenvergadering.

We realiseren ons dat het kort dag is, maar de volgende onderhandeling vindt plaats op dinsdag 18 juni 2024. Om die reden hebben we ervoor gekozen om deze ledenbijeenkomst te organiseren op aanstaande maandag 17 juni.

Als je vragen hebt, neem dan contact met de belangenbehartiger Sjerp Holterman op via sjerp.holterman@unie.nl

Gerelateerde berichten

Heineken: Resultaat SBR

  Zoals bekend is De Unie in onderhandeling met Heineken over een nieuwe SBR. Na 3 onderhandelingsrondes is er een…

Heineken: Ledenbijeenkomst

De leden van Heineken hebben een uitnodiging ontvangen voor het bijwonen van een digitale ledenbijeenkomst samen met de leden van…

Word gratis lid