De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Groothandel in Textiel: Onderhandelingsresultaat

27 juni 2023

We hebben na twee onderhandelingsronden een onderhandelaarsresultaat bereikt over een nieuwe cao in de Groothandel in Textielgoederen. We hebben vooral afspraken gemaakt over het loon met een stijging van 7,5% voor iedereen en iets extra voor de lage loonschalen. Het hele resultaat kun je hier lezen. Lees hieronder wat dit inhoudt.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De belangenbehartiger, Gerard van der Lit, had voor de onderhandelingen een mooi wensenlijstje opgesteld zoals je hier kunt lezen. De reacties van leden hierop was dat we het eerst en vooral maar eens over het loon zouden moeten hebben. Ook de werkgevers wilde snel een nieuwe cao met vooral loonafspraken. Door de werkgevers voorgestelde looptijd was eerst twee jaar. Dit vonden wij veel te lang, zeker gezien het loonbod wat ze deden. De afgelopen periode zijn de wettelijke minimumlonen hard gestegen en die wilde ze op een creatieve wijze verwerken in de loonsverhogingen. In gewoon Nederlands, vooral centen en weinig procenten. Dit was voor De Unie niet de beste oplossing.

Na twee stevige gesprekken zijn we er toch uitgekomen. Naast het loon hebben we de looptijd naar 12 maanden teruggebracht. Het zijn onzekere tijden en we willen ons niet voor een te lange tijd vastleggen. Zo kunnen we volgend jaar op basis van de dan ontstane situatie opnieuw onderhandelen.

Stemmen

De Unie legt dit resultaat met een positief advies aan de leden voor. De loonstijging is niet alleen voor deze sector goed te noemen, maar ook in vergelijking met andere afspraken in de groothandelssector. Natuurlijk kan het altijd beter. Maar wij als vakbonden zijn ervan overtuigd dat we er alles uitgehaald hebben. Uiteindelijk bepalen de leden of dit akkoord voldoende is. De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te kunnen stemmen.

Contact

Voor vragen opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, kun je contact opnemen met de belangenbehartiger, Gerard van der Lit, via gerard.van.der.lit@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid