De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Groothandel in Bouwmaterialen: Update eerste cao-overleg

21 mei 2024

Graag willen we je informeren over de voortgang van ons eerste overleg voor de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) in de sector Groothandel in Bouwmaterialen. De Unie streeft altijd naar het behalen van het best mogelijke pakket arbeidsvoorwaarden. Het overleg vond onlangs plaats en we willen graag de belangrijkste punten met je delen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Eerste overleg: een constructief begin

We zijn verheugd te kunnen melden dat het overleg in een constructieve sfeer verliep. De Unie en de andere vakbonden hebben duidelijk hun inzet getoond om gezamenlijk tot een eerlijke en evenwichtige cao te komen. Het is echter belangrijk op te merken dat tijdens dit eerste overleg de werkgevers nog geen concrete voorstellen hebben gedaan. De werkgevers bleven helaas een beetje hangen in algemeenheden, maar hebben wel op hoofdlijnen hun visie gedeeld met ons. Dit is op zich een positief teken voor de voortgang van de onderhandelingen, maar de aankondiging dat het niet goed gaat in de sector en er weinig loonruimte is, baart ons toch wel zorgen. Hoewel dit geen ongewone situatie is voor een eerste vergadering, begrijpen we dat het wachten op deze voorstellen enige ongerustheid kan veroorzaken bij de werknemers in de sector. De huidige cao is inmiddels al afgelopen en de werknemers willen graag duidelijkheid. Dit begrijpen wij en we hebben de werkgevers ook gevraagd om tijdens het volgende overleg concreter te worden. De voorstellen vanuit De Unie kun je hier nog eens teruglezen.

De volgende stap is dat de werkgevers hun voorstellen op tafel leggen. We hebben hen gevraagd dit zo spoedig mogelijk te doen, zodat de onderhandelingen op volle kracht kunnen doorgaan. Zodra we meer informatie hebben, zullen we de leden direct op de hoogte brengen.

Input is belangrijk voor ons

Tot slot willen we benadrukken dat de input van onschatbare waarde is voor ons. Heb je specifieke zorgen of ideeën die we in de komende overleggen moeten meenemen? Aarzel dan niet om contact met de belangenbehartiger Gerard van der Lit op te nemen via gerard.van.der.lit@unie.nl

We blijven ons inzetten voor een sterke en rechtvaardige cao en waarderen de steun en vertrouwen in deze belangrijke periode. We hopen dat dit bericht voldoende inzicht geeft in de huidige stand van zaken. We kijken ernaar uit om samen verder te werken aan een succesvolle uitkomst.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid