De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Grafimedia: Cao-overleg gestart

09 februari 2024

De Unie heeft inmiddels het eerste overleg gehad met de werkgevers over de nieuwe cao in de Grafimedia. We hebben de eerste dag vooral gebruikt om de verschillende voorstellenbrieven toe te lichten.  De voorstellenbrief van De Unie kun je hier lezen. Zoals je kunt lezen, zetten wij vooral in op koopkrachtherstel en koopkrachtverbetering. We hebben ook een aantal andere zaken opgenomen zoals een betere reiskostenregeling.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De werkgevers hebben hun brief ook toegelicht. Daar staan geen concrete voorstellen in tot nog toe. Het gaat niet goed in de branche, maar ze beseffen dat er wel iets met het loon gedaan moet worden. Daarnaast maken ze zich zorgen over onder andere de uitkering bij ziekte, het loongebouw en de ontziemaatregelingen. Ook willen de werkgevers graag een langere looptijd dan de door ons voorgestelde één jaar. Kortom, we hebben best nog wel een en ander te bespreken.

Het was een goed en open gesprek waarin wij vooral kennisgenomen hebben van elkaars wensen en zorgen, en elkaar daarop doorgevraagd hebben. De volgende onderhandeling staat gepland eind van deze maand. De leden ontvangen daarna weer een update.

Contact

Als er voor de cao-onderhandelingen nog aandachtspunten of opmerkingen zijn, neem dan contact op met de belangenbehartiger, Gerard van der Lit, via gerard.van.der.lit@unie.nl

Gerelateerde berichten

Grafimedia: Eindbod werkgevers

Afgelopen dinsdag 14 mei was de ledenraad van de KVGO. Tijdens deze ledenraad hebben werkgevers, zoals al eerder aangegeven, eindelijk…

Word gratis lid