De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Grafimedia: Cao, ook na 4 onderhandelingsronden nog geen doorbraak!

18 maart 2024

Afgelopen vrijdag 15 maart was de vierde onderhandelingsronde voor een nieuwe cao Grafimedia. Tijdens dit vierde cao-overleg hebben wij als vakbonden en werkgevers eerst uitvoerig gesproken over het loon en de looptijd.  

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Werkgevers hebben geconstateerd dat zij in een looptijd van 18 maanden onvoldoende ruimte hebben om ook maar enigszins aan het loonbod dat wij als vakbonden vragen tegemoet te kunnen komen. Vooral een beter bod in 2025 is op dit moment niet haalbaar. Als dit voor werkgevers wel meer ruimte op het loon zou kunnen bieden hebben wij als vakbonden aangegeven te willen meedenken met een looptijd van 24 maanden.

Tijdens de volgende bijeenkomst, op vrijdag 12 april, zullen vakbonden en werkgevers dan ook verder praten over de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe cao Grafimedia. Al de reacties die we ontvangen hebben waren duidelijk. We hebben wel aangegeven dat er op basis van de reacties dan ook echt iets bij zal moeten komen.

We zijn benieuwd waar de werkgevers mee gaan komen op 3 april en of er ook ruimte is om tot een resultaat te komen. Wordt dus vervolgd!

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kan je de belangenbehartiger Gerard van der Lit bereiken via gerard.van.der.lit@unie.nl

Gerelateerde berichten

Grafimedia: Cao-overleg gestart

De Unie heeft inmiddels het eerste overleg gehad met de werkgevers over de nieuwe cao in de Grafimedia. We hebben de…

Word gratis lid