De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Golfbranche: Uitslag raadpleging cao 2022/2023

02 september 2022

Alweer enige tijd geleden heeft De Unie een resultaat bereikt voor een nieuwe cao voor de Golfbranche. Afgelopen weken zijn de medewerkers uit de branche via hun werkgevers hierover geïnformeerd.  Nadat ze aan het begin van de cao besprekingen input hebben kunnen leveren, hebben ze nu de mogelijkheid gehad om zich via een nieuwe enquête (wederom georganiseerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau) over dit resultaat uit te spreken. Inmiddels is de uitslag bekend.

Bijna 450 medewerkers hebben hun mening gegeven. 73% van hen heeft VOOR het cao resultaat gestemd. En dat is een duidelijke uitslag!

Voor De Unie is voldoende draagvlak onder alle medewerkers voor de nieuwe cao altijd een absolute eis geweest om een nieuwe cao te kunnen tekenen. Met deze representatieve uitslag is aan deze voorwaarde voldaan.

En hoewel de uitslag van de stemming dus duidelijk positief is, zijn we niet doof voor de argumenten van degene die tegen het resultaat hebben gestemd. Ook hun reacties en meningen zullen we meenemen bij alle studies en uitwerkingen (zoals vitaliteit, keuzebudget, beloning en pensioen) die we komende cao periode nog zullen gaan uitvoeren.

We willen alle medewerkers uit de Golfbranche die hebben gereageerd bedanken voor hun reacties. Mede door hun betrokkenheid komt er – na een in onze ogen te lange cao loze periode – eindelijk weer een nieuwe cao.

Zodra e.e.a. ook formeel is geregeld zal conform de gemaakte afspraak de eerste loonsverhoging (4% per 1-1-2022) zo snel als mogelijk (ook met terugwerkende kracht) worden doorgevoerd.

Met vriendelijke groet,

Huug Brinkers
Senior belangenbehartiger

Klik hier om naar branchepagina te gaan

 

Gerelateerde berichten

Golfbranche: akkoord bereikt

Op 5 december hebben we met de werkgevers in de Golfbranche wederom een akkoord bereikt voor een nieuwe cao. En…

Word gratis lid