De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Golfbranche: Medewerkers van golfbanen stemmen in met nieuwe cao!

10 april 2024

Goed nieuws! In de afgelopen weken hebben alle golfbaanmedewerkers van banen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Golfbanen (NGA), opnieuw hun stem mogen laten horen over de nieuwe cao. Dit nadat het eerdere voorstel begin dit jaar nog werd afgewezen. De uitslag van de stemming is dat meer dan 450 medewerkers hebben gereageerd, waarbij 91% daarvan heeft ingestemd! Ook onder de greenkeepers was er nu wel een flinke meerderheid (81%) die akkoord ging.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-  

Wat betekent dit? Tijdens deze cao-periode gaan de lonen met minstens 8% omhoog, wordt de periodieke loonsverhoging verdubbeld. Ook krijgt iedereen recht op een reiskostenvergoeding en gaan we samen verder werken aan een nieuw, meer marktconform loongebouw. De nieuwe cao geldt tot 31 december 2025.

We zijn echt blij met deze duidelijke uitslag. Het geeft ons het vertrouwen dat we met deze cao – en een ruim mandaat van de medewerkers zelf – kunnen blijven werken aan goede arbeidsvoorwaarden en de verdere ontwikkeling van de sector.

De komende weken zullen we de nieuwe cao-teksten verder uitwerken en vaststellen, waarna we de nieuwe cao snel zullen publiceren.

Voor meer informatie, zie ook hier de website.

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen over dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Huug Brinkers via huug.brinkers@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Golfbranche: akkoord bereikt

Op 5 december hebben we met de werkgevers in de Golfbranche wederom een akkoord bereikt voor een nieuwe cao. En…

Word gratis lid