De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Golfbranche: akkoord bereikt

15 december 2023

Op 5 december hebben we met de werkgevers in de Golfbranche wederom een akkoord bereikt voor een nieuwe cao. En dat is goed nieuws. Hierbij de volledige tekst van het akkoord.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat vinden wij van het akkoord?

Al eerder hebben wij geconstateerd dat de lonen in de golfsector beter moeten. Door de verhoging van het minimumloon, de structurele verhogingen van de salarissen van in totaal minimaal 7% en de aanpassing van het loongebouw (hogere eindschalen, dus meer persepctief) wordt er met deze cao weer een stap in de goede richting gezet. Ook de periodieke stap wordt bij normaal functioneren vanaf 2024 verdubbeld naar 2%.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Afgesproken is dat komende cao periode we verder gaan met de verbetering van het loongebouw. Er moet nog veel veranderen om te komen tot een loon/functiegebouw dat beter aansluit bij de praktijk en sectorbehoeften. Zo willen we meer functiegroepen inbouwen in het loongebouw en nog eens goed kijken naar de hoogte van de loonschalen (marktconformiteit) en het aantal periodieke stappen per schaal.

Ook is afgesproken dat de voorbeeldregeling voor reisonkosten nu een cao afspraak is. Hierdoor heeft iedereen hier recht op. En daarnaast gaan we komende tijd ook verder met het onderzoek naar de gevolgen van de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen voor de pensioenregeling(en) in de Golfsector.

Medewerkers mogen het zeggen

Een cao komt niet zomaar tot stand. Als het goed is ontvangen alle medewerkers die werkzaam zijn binnen de Golfbranche van het onafhankelijke bureau InnerVoice een bericht. Een bericht met meer informatie over het akkoord en de mogelijkheid om (vertrouwelijk uiteraard) te stemmen. Heb je dit bericht niet ontvangen, neem dan contact op met mij via huug.brinkers@unie.nl

Voor een representatieve uitkomst is het belangrijk dat zoveel als mogelijk medewerkers reageren. Hierbij dan ook de oproep aan iedereen om je stem uit te brengen. Op basis van de uitslag van de stemming onder alle medewerkers zal De Unie besluiten om de cao wel of niet definitief te maken.

Uiteraard wordt de uitkomst van de stemming snel met iedereen gedeeld.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid