De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

FrieslandCampina: Wil een ander sociaal plan afsluiten voor reorganisatie Expedition 2030

10 oktober 2023

Op 6 oktober 2023 heeft FrieslandCampina een grote reorganisatie aangekondigd. Er worden enorme kostenbesparingen doorgevoerd, waarvan een groot gedeelte Europa raakt. Dit leidt gegarandeerd tot banenverlies!

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Sociaal plan

Het verloop van dit banenverlies gaat volgens een sociaal plan. FrieslandCampina wil een nieuw sociaal plan, specifiek geschreven voor deze reorganisatieplannen. Het huidige sociaal plan is voornamelijk geschreven op de situatie van fabriekssluitingen en de gevolgen daarvan op de banen op die locaties. Dit sociaal plan vindt FrieslandCampina niet passend voor de huidige expedition 2030 plannen. De Unie voert op dit moment daarom overleg met de werkgever over deze voorwaarden. Dit heeft invloed op iedereen die geraakt wordt in de reorganisatie. Jij kunt erover meepraten wat voor jou belangrijk is!

Informatiesessie

We nodigen daarom alle FrieslandCampina medewerkers uit voor een informatiesessie via teams over sociaal plannen op dinsdagavond 17 oktober 2023 om 20:00 uur. Wil jij ook meedoen?

Wat houdt deze informatiesessie in?

In deze sessie leggen we uit wat de verantwoordelijkheid is van de ondernemingsraad en van de vakbonden tijdens een reorganisatie. We vertellen hoe een sociaal plan werkt en wat je kunt verwachten dat is opgenomen in een sociaal plan. Alle vragen die je hebt over een reorganisatie en een sociaal plan kun je tijdens deze informatiesessie stellen. Daarnaast is er ruimte om te vertellen welke voorwaarden als werknemer van FrieslandCampina belangrijk zouden zijn om op te nemen in dit sociaal plan. Waar moeten we aan denken?

Waarom zou ik hierbij willen zijn?

We maken op collectief niveau een afspraak over de voorwaarden waarmee de medewerkers geraakt worden in de reorganisatie. Denk hierbij aan de wijze van matching op nog bestaande vacatures, het afspiegelingsbeginsel, de vergoeding bij eventueel verplicht vertrek. De leden kunnen hier over meepraten en aangeven wat voor hen hierin belangrijk is. Dit nemen wij mee in de onderhandelingen over het sociaal plan met FrieslandCampina. Dit raakt de medewerkers rechtstreeks. Als de regeling eenmaal is afgesproken met de bonden, is de regeling bindend voor iedereen binnen FrieslandCampina.

Het proces

Op 17 oktober halen wij input op tijdens onze informatiebijeenkomst. Op 1 november hebben wij een vervolgafspraak met FrieslandCampina.

 

Contact

Heb je tussentijds vragen? Dan kun je contact opnemen door een e-mail te sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl of door te bellen naar: 06-5252 2049.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid