De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

FrieslandCampina: Terugblik op informatiesessie

23 oktober 2023

Afgelopen dinsdag (17 oktober 2023) hebben onze arbeidsrechtjuriste Ina Kahil en ik (Mandy Raaijmakers) een informatiesessie gegeven over de aankomende reorganisatie en het nieuwe sociaal plan. De informatiesessie was druk bezocht en er zijn een hoop vragen gesteld. We vinden het fijn dat we de vragen kunnen beantwoorden en het geeft ons een duidelijker beeld van wat er leeft en wat er belangrijk is om in het sociaal plan op te nemen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De vragen die tot nu toe zijn gesteld

We hebben zowel per mail als tijdens de informatiesessie veel vragen kunnen beantwoorden. Je kunt de antwoorden op een deel van de vragen hier teruglezen. Dit zijn de vragen die veel zijn gesteld. Alles wat je ons nu laat weten, kunnen wij meenemen naar de onderhandelingen met FrieslandCampina. Wij zijn er als bond om het geluid van de medewerkers te laten horen. Heb jij nog onderwerpen of vragen waarvan je twijfelt of ze van belang zijn, laat het ons vooral weten via onderstaande contactgegevens.

Klankbordgroep en kaderleden

We zijn op zoek naar leden die meedenken over het sociaal plan. Je kunt deelnemen in een klankbordgroep. Als we nieuwe informatie hebben, of een concreet voorstel, dan zullen we dat in de klankbordgroep met elkaar bespreken. De klankbordgroep kan dan richting aangeven. De leden kunnen bijvoorbeeld aangeven welke onderdelen vragen oproepen of wat anders moet omdat het in de praktijk niet goed uitgepakt heeft of aangeven dat er iets ontbreekt wat op de werkvloer wel belangrijk gevonden wordt.

Daarnaast zijn we op zoek naar kaderleden die meewillen naar de onderhandelingen zelf. Je bent dan aanwezig bij de onderhandelingen met FrieslandCampina. Jij hoort dan hoe de onderdelen tot stand zijn gekomen en kunt je vragen en opmerkingen ter plaatse delen. We bereiden dit overleg gezamenlijk voor met de andere bonden en kaderleden. Er zijn regelingen opgenomen in de cao om dit te kunnen doen onder werktijd.  De leden kunnen aangeven als ze interesse hebben in één van beide opties, of als ze aanvullende vragen hierover hebben.

Hoe loopt het  nu verder?

Op dinsdag 31 oktober hebben we een vooroverleg met alle bonden en kaderleden gezamenlijk. Op donderdag 2 november hebben we een overleg met de bonden en FrieslandCampina.

Contact

Heb je tussentijds vragen? Dan kun je contact opnemen door een e-mail te sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl of door te bellen naar: 06-5252 2049.

 

Gerelateerde berichten

FrieslandCampina: sociaal plan

In oktober berichtten wij dat FrieslandCampina in gesprek is met ons over het sociaal plan omdat het huidige plan per…

Word gratis lid