De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Evalior: onderhandelingsresultaat nieuwe cao

17 november 2023

Op donderdag 16 november is, tijdens een Video Tele Conference (VTC) met Envalior uiteindelijk ingegaan op het voorstel van de werknemersorganisaties voor wat betreft de structurele verhoging van loonschalen en betaalde salarissen. Feitelijk Ronde V.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het onderhandelingsresultaat vind je hier. De inhoud spreekt voor zich.

Per 1 januari 2024 voor loonschalen C32 t/m C44 zal het een combinatie zijn van:

  • een structurele verhoging met 7,5% en
  • een nominale verhoging van € 1.000,- bruto per jaar.

Eerst wordt de procentuele verhoging toegepast en daarna de nominale verhoging. In de tekst van het onderhandelingsresultaat is gerekend over het maximum van de schaal. Effecten voor de lagere bedragen in de schaal liggen effectief hoger. Plus een éénmalige bruto bedrag van € 1.500,- vanwege het feit dat er niet met terugwerkende kracht per 1 oktober 2023 verloond kan worden (op basis van een fulltime contract anders pro-rato).

Zijn er vragen, commentaar of opmerkingen ? Stuur dan een bericht naar de belangenbehartiger John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl of neem contact op met de delegatieleden Jos of Abel.

Spreek je uit over het onderhandelingsresultaat

De leden van De Unie kunnen hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat. Zij hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.  Mochten de leden van werknemersorganisaties kunnen instemmen met deze afspraken dan zal de eerste cao voor Envalior in Nederland een feit zijn.

Contact

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger, John Kapteijn via john.kapteijn@unie.nl.

Word gratis lid