De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Eindbod UWV afgewezen door leden van De Unie

31 mei 2024

De leden van De Unie hebben gestemd. Een meerderheid van de leden (70%) heeft het eindbod van UWV afgewezen. Dit is een duidelijke uitspraak.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

 

Hoe gaat het nu verder?

De Unie zal de leden oproepen om actie te gaan voeren. Daar starten we maandag mee. Houd je mailbox dus in de gaten. We hebben ook hulp nodig van zoveel mogelijk leden. Wil jij helpen met bijvoorbeeld het ophangen van pamfletten, het informeren van je collega’s, of meedenken over actiemiddelen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar mandy.raaijmakers@unie.nl of inge.de.vries@unie.nl.

Zo’n 27% van de stemmers was bereid om in te stemmen met het eindbod. We vragen hen om de mening van de meerderheid te volgen en mee te helpen een cao tot stand te brengen waar iedereen zich in kan vinden.

Mogelijk overleg met UWV

We vragen de werkgever om het overleg te hervatten. We hopen natuurlijk dat UWV bereid is om naar de leden te luisteren en een akkoord te sluiten waarin tegemoetgekomen wordt aan de bezwaren van de leden.
Door leden werden verschillende redenen aangevoerd waarom zij niet akkoord konden gaan. Enkele voorbeelden uit de reacties:

  • Uit dit eindbod spreekt geen waardering van UWV voor de inzet van de medewerkers.
  • UWV telt ten onrechte de internetvergoeding op bij de loonruimte.
  • De looptijd mag niet langer dan 1 jaar zijn.
  • De salarisverhoging is te laag en te laat.
  • Ik maak me zorgen over de plannen van UWV met functiewaardering. Generieke functieprofielen zorgen ervoor dat het nog makkelijker is om taken toe te voegen of af te pakken.
  • Ambtenaren hebben een 36-urige werkweek en 5 mei vrij. Waarom geldt dit niet voor ons?
  • Ik rijd naar kantoor om mijn klanten goed te kunnen helpen, maar dat kost mij elke werkdag geld. Wil UWV dan minder goede dienstverlening?
Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Andere vakorganisaties

Niet alle vakorganisaties hebben tegen gestemd. Bij de vakorganisaties waar het eindbod is afgewezen, heeft de grote meerderheid tegen gestemd. We hebben afgesproken om samen te werken bij acties.

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact op met De Unie door een e-mail te sturen. Neem ook contact op als je wilt helpen. En doe mee met de acties van De Unie.

Gerelateerde berichten

UWV: teken de petitie!

Deze zomer vragen we de medewerkers van UWV om de petitie te tekenen. We willen dat zoveel mogelijk UWV medewerkers…

Word gratis lid