De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

DSM Pension Services: Overgangs cao-voorstel

04 oktober 2023

Het door dsm-firmenich toegezegde schriftelijke voorstel voor de transfer CLA (Overgangs-CAO) van toepassing bij de overgang van DSM Pension Services (DPS) van dsm-firmenich naar Pensioenfonds DSM Nederland (PDN) tref je hier aan.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Het voorstel volgt de lijn zoals die reeds informeel aan ons was kenbaar gemaakt. Dit soort afspraken wordt in belangrijke mate beheerst door de Wet Overgang van Onderneming. 

Een clausule aangaande werkgelegenheid en de afkoop van opties en STI is door de werkgever toegevoegd.

De km-vergoeding is door de werkgever vastgesteld op het fiscaal toegestane aantal kilometers (22). Ook zal DPS gezien haar omvang het risico van het derde WW-jaar voor haar eigen rekening gaan nemen.

Spreek je uit

Met de opeenvolgende verkopen van bedrijfsonderdelen in de afgelopen jaren is dit voor het oude moederbedrijf de zoveelste in de rij.

Laat de belangenbehartiger weten vóór donderdag 12 oktober 12:00 uur of deze overgangs-cao alles afdekt? Zijn er nog zaken die aandacht vragen of waarover aanvullende afspraken gemaakt moeten worden?

Contact

Zijn er nog vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger, John Kapteijn, via email john.kapteijn@unie.nl.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid