De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

DSM Pension Services

03 mei 2024

Per 1 december 2023 is DSM Pension Services (DPS) geen onderdeel meer van DSM (dsm-firmenich). DPS is nu een zelfstandige nieuwe organisatie met ongeveer 65 medewerkers. De Unie heeft eind 2023 deelgenomen aan de onderhandelingen voor een overgangs-cao. Deze overgangs-cao loopt tot 1 oktober 2024.

De directie van DPS buigt zich nu over de vraag op welke manier er opvolging gegeven kan worden aan de collectieve arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers van DPS.

Om deze reden wil DPS graag kennis maken en van gedachten wisselen over de mogelijke vorm van de aansluitende collectieve arbeidsvoorwaarden die vanaf per 1 oktober 2024 moeten gaan gelden.

In onze administratie is DPS inmiddels een zelfstandig bedrijf, geadministreerd onder de branche pensioenfondsen. Dat betekent dat de branche waar de medewerkers van DPS nu werkzaam zijn is aangepast van chemie naar pensioenfondsen. De Unie is ook actief in de wereld van de pensioenfondsen en kan daardoor ook de belangenbehartiging voor werknemers bij DPS op zich nemen.

Wil jij dat De Unie een positie behoud bij het vaststellen van de aansluitende collectieve arbeidsvoorwaarden voor DPS, zorg dan dat ons draagvlak groter wordt en wijs jouw nog niet bij De Unie aangesloten collega op het belang van een lidmaatschap. Zij kunnen zich aanmelden via www.unie.nl/word-lid.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid